Trump, Tarihe Geçti! Kampanya Bağışlarını Bitcoin Lightning ile Kabul Ediyor

Amerika Birleşik Devletleri’nin eski Başkanı Donald Trump, Bitcoin’in Lightning Network ödemelerini kabul eden ilk ABD Başkanı olarak tarihe geçti. Bu önemli adım, Bitcoin’in ana akım siyasette benimsenmesine dair güçlü bir işaret niteliği taşıyor ve Trump’ın Bitcoin’in geleceğini destekleme konusundaki kararlılığını vurguluyor.

Trump’ın kampanyası, bağışları kolaylaştırmak amacıyla önde gelen Bitcoin ve Lightning Network altyapı sağlayıcısı OpenNode ile iş birliği yaptı. Destekçiler artık hızlı ve düşük maliyetli işlemleri mümkün kılan Lightning Network aracılığıyla Bitcoin kullanarak Trump’ın 2024 başkanlık kampanyasına katkıda bulunabilecekler.

OpenNode’un Bitcoin Magazine’e yaptığı açıklamada belirttiği gibi, “OpenNode, Bitcoin’i siyasi bağış sürecine dahil etmek için Anedot ile ortaklık yapmaktan gurur duyuyor. Bu iş birliği, OpenNode’un güçlü Bitcoin teknoloji yığını ile Anedot’un siyasi ve kâr amacı gütmeyen kuruluşlara yönelik platformunun mükemmel bir kombinasyonunu oluşturuyor. Trump kampanyasının bu çözümü benimsemesi, ülke çapındaki siyasi kampanyaların ve kâr amacı gütmeyen kuruluşların Bitcoin bağışlarını nasıl kolaylıkla kabul edebileceğinin güçlü bir kanıtıdır.”

Geçtiğimiz hafta sonu Özgürlükçü Parti kongresinde konuşurken Trump, ABD’nin Bitcoin dostu bir ortam oluşturma konusundaki kararlılığını vurguladı ve “kripto ve Bitcoin’in ABD’deki geleceğini yönlendireceğini” belirtti. “Ülkenin 50 milyon kripto sahibinin kendi varlıklarını koruma hakkını destekleyeceğiz.

Trump’ın Bitcoin’e olan desteği, sadece kampanya bağışlarıyla sınırlı değil. Aynı konuşmada, Başkan Trump, Silk Road’un kurucusu ve Bitcoin’in öncülerinden Ross Ulbricht’in cezasını, seçilmesi durumunda hizmet süresine çevirme taahhüdünde bulunduğu tarihi bir açıklama yaptı.

“On yılın üzerinde bir süre hizmet etti” dedi. “Onu eve götüreceğiz.”

ABD tarihinde Bitcoin’i kampanya bağışları için kabul eden ilk Başkan olmak, Trump’ın geniş kapsamlı stratejisinin bir parçası. Bu strateji, ülkedeki 50 milyonu aşkın kripto meraklısı ve yatırımcısına hitap etmeyi amaçlıyor. Önde gelen bir Başkan adayı olarak, Trump kendisini Bitcoin topluluğuyla aynı hizaya getiriyor ve teknolojik gelişmeleri ve finansal özgürlüğü destekleyen ileri görüşlü bir lider olarak konumlandırıyor.

Dünün olayında, mevcut ABD Başkanı Joe Biden, Bitcoin yanlısı bir yasayı veto etti ve bu da onun sektörü destekleme konusundaki isteksizliğini daha da ortaya koydu. Biden’ın veto ettiği yasa, sıkı denetime tabi finans şirketlerinin Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini saklamasına izin verecekti.

bitcoincoin habercoin habericoinler haberkripto haberkripto para haberkripto para son dakikakripto son dakika
Comments (0)
Add Comment