Kripto Firmaları, Birleşik Krallık’ta Son Kayıt Tarihine Doğru Seçeneklerini Tartıyor

Birleşik Krallık’ta faaliyet göstermek isteyen kripto şirketlerinin mali gözlemci Mali Davranış Otoritesinin (FCA) onayını almak için Perşembe gününe kadar süreleri var. Şimdiye kadar, sadece 33 kişi düzenleyicinin kontrollerini geçti.

 

FCA’nın Aralık 2020’de geçici bir plan başlatmasından sonra 100’den fazla firma kayıt için başvurdu ve yılın başında ülkenin kripto endüstrisi için kara para aklama ve terörle mücadele finansmanı denetçisi oldu. 60 kadarı ya kalıcı kaydı reddedildi ya da başvuruları geri çekildi. Geçici Kayıt Rejiminde (TRR) kalan 13 şirketin görünümü, FCA’nın “geçici kayıt yaptırmaya devam etmenin kesinlikle gerekli olduğu az sayıda firma için 31 Mart tarihini uzattığını” açıklamasıyla Çarşamba günü bulanıklaştı. Şirketlerin isimlerini vermedi ve uzatmanın ne kadar süreceğini söylemedi.

 

Bir sonuç bekleyenler arasında, kurumlar için kripto hizmetleri sağlayıcısı Copper ve kripto para birimi sunan 33 milyar dolarlık bir fintech şirketi olan Revolut var. 14 milyar dolar değerinde olduğu bildirilen satın alma, kripto borsası ve dijital cüzdan sağlayıcısı Blockchain.com.Sektördeki bazı kişiler, FCA’nın onay sürecine gereksiz yere riskten kaçınan bir yaklaşım benimsediğini söylüyor. FCA’yı üzmemek için anonimlik talep eden CoinDesk’e, başvurusunu geri çekmeye hazırlanan bir firmanın CEO’su,” dedi. tüm başvuruyu geçersiz kılmak için bunu söyleyin.”

 

Eleştiri, Şubat ayında İngiltere gazetesi The Telegraph ile yaptığı röportajda FCA’yı kesen Blockchain.com CEO’su Peter Smith’in eleştirisini yansıtıyor.Smith, düzenleyicinin “yeniliği teşvik etmek ve endüstri ile çalışmak için yeterince istekli olmadığını” söyledi. Sonuç olarak İngiltere’nin “geriye düştüğünü” söyledi. Blockchain.com geçen Mayıs ayında 300 milyon dolarlık bir finansman turunun ardından 5.2 milyar dolarlık bir değerleme kazandı. Diğer ülkelerde düzenlenen firmalar, iş yapmaya devam etmek için faaliyetlerini başka bir yere yönlendirme seçeneğine sahipler. Bu haftanın başlarında, kripto ödeme sağlayıcısı Wirex, başvurusunu geri çektiğini ve İngiltere müşterilerine Hırvatistan’da lisanslı yan kuruluşu aracılığıyla hizmet vermeyi planladığını açıkladı. Ancak, hepsinin bu seçeneği yok.

 

Denizaşırı bir yargı yetkisini kullanmaya hazırlanan firmalardan birinin CEO’su, düzenlemeye tabi olmayan bir alanda yeni bir varlık oluşturmak, bunu yapabilirler. Halka arz hazırlığı veya ciddi finansman görüşmeleri ve ardından bu görüşmeler, FCA’nın liyakata dayalı olmayan ve süper öznel olan buradaki yaklaşımının bir sonucu olarak maddi olarak çöktü.” Başka bir seçenek daha var: FCA’nın başvurusunu reddetmesini bozmak için mahkemeye giden bir bitcoin ATM operatörü olan Gidiplus tarafından alınan bir kurs, yasal yol. Gidiplus’ın işini geniş ölçüde uyumlu bir şekilde nasıl üstleneceği konusunda.”

 

FCA veya Hazine’nin tutumunu değiştirmesi durumunda, yasal yolun gelecekte herhangi bir yakınlaşma umudunu sona erdirmesi muhtemeldir. Bu kursu alan herkesin ayrıca büyük ceplere ihtiyacı olabilir. Kripto reklamlarının düzenlenmesini de üstlenen FCA, yasal sorumluluklarını yerine getirmek için çalıştığını söyledi. tüketicilere pazarlanıyor” dedi düzenleyici. “Birleşik Krallık’ta kripto düzenlemesinin kapsamını belirleyen HM Hazinesi ile çalışmaya devam edeceğiz”

Makalemizi okuduğunuz için teşekkür ederiz. Kripto Borsa’yla ilgili detaylı bilgi almak için “2022 yılı Dogecoin Fiyat Analizi! Dogecoin geleceği ne olacak?” haberimizi inceleyebilirsiniz.

SORUMLULUK REDDİ: Burada yer alan ifadeler yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaları iyice araştırmadan, farklı çevrelerden yorum almadan kesinlikle işlem yapmayın. Güvendiğiniz yatırımcıların yorumlarını okuyun, fikirlerine danışın. Her yatırım işleminin risk içerdiğini unutmayın. Herhangi bir işlem yaparken kendi kararınızı kendiniz verin. KriptoBorsa , yatırım ürün ya da hizmetlerinden doğan veya doğduğu iddia edilen hiçbir zarar veya kayıptan dolaylı ya da doğrudan sorumlu kabul edilemez.

ingilterekripto parakripto para son dakikason dakika haber
Comments (0)
Add Comment