Borsa günü düşüşle tamamladı

BIST 100 endeksi, evvelki kapanışa nazaran 9,89 puan azalırken, toplam süreç hacmi 43,1 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 0,53, holding endeksi yüzde 0,50 paha kaybetti. Dal endeksleri ortasında en fazla kazandıran yüzde 1,52 ile kimya, petrol, plastik, en çok gerileyen ise yüzde 2,22 ile metal ana sanayi oldu.

Analistler, Rusya’ya yönelik daha fazla yaptırım beklentileri ve ABD Merkez Bankası’nın (Fed) para siyasetinde “hızlı ve düzenli” sıkılaşmaya gideceği telaşları ile global piyasalarda negatif bir seyir izlendiğini, belirtti.

Fed’in mayıs ayı toplantısında süratli faiz artırımlarına bilanço daraltma sürecinin de eşlik edebileceğine işaret eden açıklamaların akabinde ABD’nin 10 yıllık tahvil faizinin son 3 yılın tepesi olan 2,66 düzeyini test ettiğini anımsatan analistler, bu kapsamda bugün açıklanacak Fed Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) mart ayı toplantı tutanaklarının ehemmiyetinin arttığını kaydetti.

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 2.290 puanın takviye, 2.350 ve 2.400 düzeylerinin direnç pozisyonunda bulunduğunu bildirdi.

bist 100borsaborsa istanbul
Comments (0)
Add Comment