Borsa İstanbul’da son 10 yılın en iyi ilk çeyreği

Borsa İstanbul’da son 10 yılın en iyi ilk çeyreği performansı yaşandı. BIST100 endeksi, 2022 yılının ilk çeyreğinde yüzde 20,22 değer kazandı. Bu kazanımla son 10 yılın en iyi ilk çeyrek başarısını gösterdi. Rusya-Ukrayna savaşının global çapta oluşan risklere rağmen Borsa İstanbul, yılın ilk çeyreğinde yatırımcısını pişman etmedi.

Analistler, var olan yükseliş için firmaların 2021 yılının 4. çeyreğinde finansal sonuçlarının beklentileri karşılamasının ana unsurlardan biri olduğunu belirttiler. Dolar bazlı olarak hala daha tarihi bir ucuz seviyelerde yer alan BIST 100 endeksine karşı ilginin hala devam ettiği ifade edildi.

BIST 100 endeksi, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 20 yükselerek 2.233 puana çıktı. Böylesine bir kazanç en son 2012 yılının ilk çeyreğinde yaşanmıştı. Çeyreklik artış olarak 2019 yılından beri ilk kez üç kez art arda yükselişle kapanmış oldu.  

Makalemizi okuduğunuz için teşekkür ederiz. Kripto Borsa’yla ilgili detaylı bilgi almak için “2021 Yılının Sonuna Yaklaşırken Hangi Altcoin Alınmalı” haberimizi inceleyebilirsiniz.

SORUMLULUK REDDİ: Burada yer alan ifadeler yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaları iyice araştırmadan, farklı çevrelerden yorum almadan kesinlikle işlem yapmayın. Güvendiğiniz yatırımcıların yorumlarını okuyun, fikirlerine danışın. Her yatırım işleminin risk içerdiğini unutmayın. Herhangi bir işlem yaparken kendi kararınızı kendiniz verin. KriptoBorsa , yatırım ürün ya da hizmetlerinden doğan veya doğduğu iddia edilen hiçbir zarar veya kayıptan dolaylı ya da doğrudan sorumlu kabul edilemez.

bist 100borsa istanbulimkb
Comments (0)
Add Comment