Dünyanın en büyük 100 şirketinden tam 32’si kripto para birimleri konusunda olumlu ifadelerde bulundu ve destekledi !

Son 12 yılda,  kripto para birimi , özellikle Bitcoin ( BTC ), El Salvador gibi ulusların  yasal ihale ilan etmesiyle birlikte haberlerde, medyada ve çevrimiçi ortamda giderek daha yaygın hale geliyor  . Ancak şimdi, önde gelen işletmelerin ademi merkeziyetçiliği desteklemeye başladığı görülüyor.

Yakın tarihli Blockdata yeni bir  araştırma bulundu; dünyanın en güçlü 100 halka açık şirketin 32  tanesinin kriptolar üzerinde olumlu bakış açısı sergilemeye başladı. Büyük organizasyonlar artık dijital varlıkları görmezden gelemez şekilde benimsemeye başladı.

Özellikle, ilk 100 firmadan 32’si kripto para birimine karşı olumlu, 61’i tarafsız ve yedisi karşıt bir bakış açısına sahip. Ayrıca Blockdata, bu ilk 100 işletme hakkında olumlu, tarafsız ve olumsuz sonuçlara nasıl ulaştığını açıklıyor.

Olumlu bir duruş sergileyen firmalar

Gerçekten de, kripto para birimlerine karşı olumlu bir tutuma sahip olduğu düşünülen 32 işletme, aşağıdaki kriterlerden bir veya daha fazlasını içeriyordu.

İşletme, bir ödeme şekli olarak kripto para birimini alır ve bağlantılı mal veya hizmetler sunar. Ek olarak, firma kripto para birimini hazinesinde tutabilir veya kripto para birimi ile ilgili mal veya hizmetler geliştirmek için çalışacak çalışanları işe alabilir. Son olarak, şirketin son iki yılda kripto para birimi lehine konuşan kıdemli liderleri var.

Bu 32 elverişli işletmenin çoğunun, daha önce kripto para birimleri konusunda şüpheci olan ancak müşteri talebi nedeniyle giderek fikirlerini değiştiren finansal kurumlar olması özellikle dikkate değerdir.

Kriptoda tarafsız konum

Öte yandan tarafsız sayılan 61 işletmeden 59’u, şirket veya üst düzey yöneticileri tarafından kripto para birimleri hakkında herhangi bir açıklama yapılmaması nedeniyle tarafsız olarak kabul edildi.

Çoğunlukla, ilk 100 firma, kripto para birimlerinden hemen etkilenmeyen bir iş kolunda yer alıyor. En iyi durum senaryosu olarak, bu işletmeler ortaklarla yapılan işlemler için kripto para birimleri kullanabilir. Tersine, ABD Doları gibi enflasyonist para birimlerini elinde bulundurarak maruz kaldığı zararları dengelemek için hazine varlıklarına dahil edebilirler.

İki istisna Microsoft (NASDAQ:  MSFT ) ve Alibaba’dır (NYSE:  BABA ). Microsoft, Bitcoin blok zincirinde bir Merkezi Olmayan Kimlik sistemi geliştirdi ve daha fazla çözüm üretmeyi planlıyor, ancak bu bir kripto onayı değil.

Buna karşılık, Alibaba’dan Jack Ma, kripto para birimleri tarafından şaşkına döndüğünü itiraf etti. İşletme, kripto para birimiyle ilgili projeleri başlatmaya çalıştı, ancak hiçbiri başarılı olmadı. Bunun yerine hükümet, şirketten Dijital Yuan CBDC kullanımını teşvik etmesini istedi.

Olumsuz bir duruş sergileyen şirketler

Kripto para birimleri konusunda olumsuz değerlendirilen şirketler, kripto para birimi malları veya hizmetleri sağlayıp sağlamadıklarına bakılmaksızın, kripto para birimlerini eleştiren yayınlara sahiptir.

Alternatif olarak, şirket şüpheciliğini açıkça ifade edebilir veya son iki yılda olumsuz görüş bildiren üst düzey yöneticilere sahip olabilir. Son olarak, firma, müşterilerinin kripto para birimiyle ilgili herhangi bir faaliyette bulunma yeteneklerini sınırlamış olabilir.

Genel olarak, bazıları bunun gelecek olduğuna inanıyor, diğerleri tarafsız veya piyasanın karar vermesini bekliyor, ancak diğerleri şüpheci ama açık fikirli. Yine de, bazen paralarını veya konumlarını tehdit ettiği için daha fazlası açıkça düşmandır. Medya ikinci gruba odaklanma eğilimindedir.

Makalemizi okuduğunuz için teşekkür ederiz. Kripto Borsa’yla ilgili detaylı bilgi almak için “Altcoin Yatırımında Nelere Dikkat Edilmeli?” makalemizi inceleyebilirsiniz.

SORUMLULUK REDDİ: Burada yer alan ifadeler yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaları iyice araştırmadan, farklı çevrelerden yorum almadan kesinlikle işlem yapmayın. Güvendiğiniz yatırımcıların yorumlarını okuyun, fikirlerine danışın. Her yatırım işleminin risk içerdiğini unutmayın. Herhangi bir işlem yaparken kendi kararınızı kendiniz verin. KriptoBorsa , yatırım ürün ya da hizmetlerinden doğan veya doğduğu iddia edilen hiçbir zarar veya kayıptan dolaylı ya da doğrudan sorumlu kabul edilemez.

kriptokripto borsakripto para
Comments (0)
Add Comment