Kripto Para Birimi Nedir, Kripto Para Özellikleri Nelerdir?

Kripto Para Birimi Nedir, Kripto Para Özellikleri Nelerdir?

Kripto paralar, dijital varlıklardır. Sanal para birimi olarak kullanılıp bir şekilde fiziksel biçimde kullanılamazlar. Özel şifreleme ile güvence altındadırlar. Buna kriptografi denir. Kriptografi sayesinde herhangi bir dolandırıcılık veya kripto parayla tekrarlayan işlemler yani “çifte harcama” imkansız hale getirilmiş oluyor.

Bitcoin dünyanın ilk kripto parasıdı. 2008 yılında Satoshi Nakamoto tarafından kullanılmıştır. Gerçek kimliği bilinmemektedir. Bugün kripto para birimlerinin sayıları binlercedir. Geleneksel para birimlerinde merkezi bir otorite kararlar vermesinin yanı sıra kripto para birimlerinde böyle bir durum mevcut değildir. Bunun en avantajlı yanı ise hükümet veya başka kurumların aldığı karar veya düzenlemeleri yada manipülasyonlarından etkinlememe olasılıkları daha yüksektir.

Kripto Para Birimleri Yatırım Aracı mıdır?

Bir çok yatırımcı kripto para birimlerini yatırım aracı olarak görmektedir. Fakat başka bir kesim ise piyasa oynaklığı sebebiyle bu noktada tereddüt ile yaklaşmaktadır. Kripto para kavramı yeni bir kavram değildir. 14 yıldır piyasada var olan Bitcoin hayatımızda son 4-5 sene içerisinde popüler hale geldi. Daha önce de birçok platform üzerinde kripto para birimlerini alışveriş aracı olarak kullanıyorduk. Bu transferler bankalar gibi değil tamamen dijital altyapıların sağladığı temeller ile yapılıyordu. İşlemler tek bir otoritenin elinin altında değil kullanıcıların tamamının kontrol ve onayından geçer. Bu sebeple kripto para birimlerini daha güvenle anabiliyoruz. Tüm bu avantajlarıyla kripto para birimleri bir yatırım aracıdır olarak varsayabiliriz.

Kripto para birim madenciliği nasıl yapılır?

Kripto para madenciliği bir süreçtir. Özel ekipmanlar gerektirir. Her kripto para için farklı madencilik türü mevcuttur. Ethereum madenciliği için ekran kartı gerekirken başka madencilikler için: özel makine, modem, işlemci gibi ekipmanlar gerekebilir. Bu ekipmanlarla kripto para madenciliği yaparak koin kazanabilirsiniz. Bu dijital parayı çıkarmaya çalıştığınızda ve sisteme dahil olan her yeni madencinin sonrasında sistem kar elde etmenizi zorlaştıracaktır. Tabi bu süreç madenciliğini yaptığınız kripto para biriminin popülerliği ile ilgilidir.

Bitcoin Neden Değerli?

Bitcoin kripto para birimlerinin, dijital paraların atasıdır. Bitcoin’i bir ödeme aracı olarak kabul etmemizin en nihai sebeplerinden bir tanesi fiziki paralar gibi kullanabilmemizdendir. Tesla gibi dünyanın en büyük şirketleri Bitcoin’in yanı sıra Dogecoin kripto parasını ödeme aracı olarak kullanmaya başladı. Yarın bir çok kripto paranın reel bankacılık ve birçok kurumsal şirket anlaşmalarıyla beraber ileriye yönelik bu kripto para birimlerini ödeme aracı olarak kullanmaya başlayacaklardır.

Bildiğiniz üzere daha önce Bitcoin popüler değilken kullanıcılardan bazıları pizzayı Bitcoin ile ödüyordu. O dönemlerde 0.0041 cent karşılığında 10.000 Bitcoin harcaması yapan kişi bugün “Dünyanın en pahalı pizzasını yedim.” demiştir. Kripto para birimleri ile ticaret, ödeme ve transferler önümüzdeki süreçte daha da artacak gibi görünüyor.

Bitcoin ve diğer kripto para birimleri finans dünyasındaki yatırımcılara güven sağlamaktadır. Zaman içerisinde kripto para birimleri finans kuruluşları, ticareti ile uğraşan kişiler, devlet kurumları ve bireysel yatırımcılar tarafından kabul görmeye başladı. El Salvador Bitcoin’i resmi para olarak kabul eden ilk ülkedir. Çin aynı şekilde dijital para çalışmalarını yürütüyor. Kripto para birimleri Türkiye’de yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Günlük işlem sayısı 1 milyonun üzerindedir. Ülkecek kripto para çalışmalarımızı ne kadar hızlı yapar ve geniş kitlelere ulaşabilirsek Türkiye’ye katma değer sağlayacak en büyük yatırımlardan biri olacaktır.

Makalemizi okuduğunuz için teşekkür ederiz. Kripto Borsa’yla ilgili detaylı bilgi almak için “2022 Bedava Bonus Veren Kripto Borsalar” haberimizi inceleyebilirsiniz.

SORUMLULUK REDDİ: Burada yer alan ifadeler yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaları iyice araştırmadan, farklı çevrelerden yorum almadan kesinlikle işlem yapmayın. Güvendiğiniz yatırımcıların yorumlarını okuyun, fikirlerine danışın. Her yatırım işleminin risk içerdiğini unutmayın. Herhangi bir işlem yaparken kendi kararınızı kendiniz verin. KriptoBorsa , yatırım ürün ya da hizmetlerinden doğan veya doğduğu iddia edilen hiçbir zarar veya kayıptan dolaylı ya da doğrudan sorumlu kabul edilemez.

kripto parakripto para birimi
Comments (0)
Add Comment