NFT Nedir, NFT’leri Değerli Kılan Nedir?

NFT nedir? Sanat dünyasının blokchain teknolojisiyle buluşması sonrasında NFT’ler öne çıkmaya başladı. Dijital dünyada her kesimin ilgisini çeken NFT benzersiz bir dijital öğeyi temsil eder. NFT’ler sanat, ses ya da diğer yaratıcı çalışma biçimlerinin benzer dijital dosyalarını temsil etmektedir. Bu dijital dosyalar kendisini kopyalayabilir. Kripto para birimlerinin NFT kullanımlarını tanımlamak için kendi jeton standartları bulunuyor.

NFT’ler, dijital sanat alanında öne çıkıyor. İlk NFT’ler Ethereum tabanlıdır. Kripto para birimlerinde spekülasyon yapan yatırımcılar, NFT’leri alıp satmaya başladığı zaman pazara olan ilgide artmaya başladı.

NFT Nasıl Oluşur?

NFT, benzersiz bir dijital öğeyi temsil eder. Bitcoin ve birçok ağın aksine, NFT’ler karşılıklı olarak değiştirilemez. NFT, bir dosyanın açık artırma pazarlarına yüklenmesiyle ortaya çıkar. Bu, dijital deftere kaydedilen dosyaların bir kopyası oluşturur. Sanatçı eseri temsil eden NFT’yi satabilse de, telif hakkını elinde tutabilir.

Kripto Paralardan Farkı Nedir?

Non-Fungible Token’, bölünemeyen dijital varlıklardır. Kripto paraların aksine, NFT’ler benzersiz dijital varlıklardır. NFT, bir benzeri olmadığı için başka bir token ile takas edilemez. Değeri ise üreticisi tarafından belirlenmektedir.

NFT Neden Değerlidir?

NFT sanatın daha özgür hale gelmesi için oluşturuldu. Tarih boyunca sanatçılar ulaşabildikleri kitlelere eserlerini gösterebildi. Tamamen bu işin tekelinde bulunan kişilere sanat eserlerini ulaştırarak sanatçılar para kazanıyordu. Günümüzde de bu durum çok fazla değişiklik göstermemiştir. Sanatçının eserlerinden para kazanabilmesi yine bu sistem üzerinden gerçekleştiriliyor. NFT sistemi bu durumu ortadan kaldırıyor. NFT üzerinden eserini satan sanatçı, token’in her sonraki satışından pay alabiliyor. NFT sanatçılara daha fazla özgürlük sunarak kazançlarını arttırmalarını sağlıyor. Dijital sanatın öne çıkmasını sağlayan yeni nesil dijital para sistemini pek çok kişi merak ediyor. NFT sistemi ile dünyada sanata olan talebin daha da artması bekliyor. NFC üzerinden sanatılar tüm dünyaya eserlerini satabilecek. Sattıkları tokenler el değiştirdikçe kazançlara ortak olabilecek. Böylece çok daha fazla sanat eserinden kazanç elde edebilecek.

Makalemizi okuduğunuz için teşekkür ederiz. Kripto Borsa’yla ilgili detaylı bilgi almak için “Kripto Para Almak İçin 5 Neden!” makalemizi inceleyebilirsiniz.

SORUMLULUK REDDİ: Burada yer alan ifadeler yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaları iyice araştırmadan, farklı çevrelerden yorum almadan kesinlikle işlem yapmayın. Güvendiğiniz yatırımcıların yorumlarını okuyun, fikirlerine danışın. Her yatırım işleminin risk içerdiğini unutmayın. Herhangi bir işlem yaparken kendi kararınızı kendiniz verin. KriptoBorsa , yatırım ürün ya da hizmetlerinden doğan veya doğduğu iddia edilen hiçbir zarar veya kayıptan dolaylı ya da doğrudan sorumlu kabul edilemez.

kripto borsaNFTNFT Yatırımları
Comments (0)
Add Comment