Yatırım Yapılacak Coin Sahte mi Nasıl Anlarım ? 2022 – 2023

Her geçen gün kripto para coin dünyasının geniş yelpazesine yeni bir token daha eklenmektedir. Kimi tokenler gerçekten insanlar için faydalı amaçlar güdüyor ve yatırımcısının yüzünü güldürüyor olsa da kimi projeler ise başından bu yana dolandırıcılık içeriyor ve yatırımcılarına kabus dolu anlar yaşatıyor. Son olarak bir oyun adına çıkarılan sahte tokende bunları görmüştük. Bu makalemizde sizlere tokenlerin sahte olup olmadığını ve bir tokene yatırım yaparken nelere dikkat edip etmememiz gerektiğini, yatırım yapılacak coin sahte mi nasıl anlarım detaylıca anlatalım. Daha önce token üretimi ve pazarlamasında yer almış kişilerden aldığımız en doğru bilgilerle sizi aydınlatmaya çalışalım.

Sahte Bir Token Nasıl Anlaşılır ? 2022-2023

Sahte bir tokeni anlamanın en iyi yollarından biri o tokenin yazılımını incelemektedir. Başka bir tokeninin kaynak kodları alınıp sadece isimleri ve arz sayısı değiştirilerek pek çok token piyasaya sürülmüştür. Bu tokenler sahte token olup kullanıcıyı mağdur eden ve dolandırcılık içeren tokenlerdir. Github pek çok tokenin kaynak kodlarının lisanslı şekilde yer aldığı internet sitesidir. Ciddi token projeleri tokenlerinin kaynak kodlarını Github’a yükleyerek kullanıcılarına detaylı şekilde yazılımlarını sunmaktadır. Siz de yatırım yapacağınız tokenin Github’da kodlama sayfasının bulunmasına dikkat ediniz. Bu o tokenin ciddi bir proje olduğunun göstergelerinden biridir.

Tokenin Whitepaper Özenli mi ? 2022-2023

Tokenin Whitepaper’ının PDF’li ve özenli bir grafik içeren dosya olmasına dikkat edin. Baştan sağma whitepaper içeren bir tokene yatırım yapılmaması sizler için daha iyidir. Çünkü baştan sağma whitepaper içeren tokenlerde dolandırılma ihtimaliniz yüksektir.

Tokenin İnternet Sitesinin Uzantısı nedir ? 2022 – 2023

Tokenin İnternet Sitesinin uzantısı .com, .net veya .io gibi ciddi uzantılar olmalıdır. Kötü uzantılı sitelerden token satın almamaya dikkat edin.

Token ve coin alırken neye dikkat edilir

Tokenin Amaçları Gerçekçi Amaçlar mı ? 2022-2023

Son dönemde biliyorsunuz ki metaverse furyası başladı. Daha metaverse’in anlamını bilmeyenler dahi bu konuda token çıkarmaya ve metaverse iddiasında bulunmaya başladı. Bizim gözlemlerimiz doğrultusunda çıkan tokenlerin yalnız %00.1’i gerçekten metavarse içeriyordu. Sizlerde projenin açıklamalarına ve iddialarına bakarak gerçekten vaad ettikleri şeyi yapacak bilgi ve birikimdeler mi ve projeleri gerçekçi mi incelemelisiniz.

Takım Ve Ekip Üyelerinin Bilgileri Mevcut

  1. Token burada kaçak mı oynuyor yoksa takım üyelerinin bilgileri mevcut mu burası gerçekten önemlidir. Eğer token ciddi bir tokense ve proje üyelerinin isimleri ve fotoğrafları bulunmalıdır. Hatta Linkedin  sayfları da bulunmalıdır. Eğer projede bunlar yoksa ve sadece e-mail’den ibaret bir sayfa bulunuyorsa bu tokenin dolandırıcı olma ihtimali de ihtimaller arasınadadır.

Ayrıca “Huobi Token Nedir?” makalemizi de inceleyebilirsiniz.

SORUMLULUK REDDİ: Burada yer alan ifadeler yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaları iyice araştırmadan, farklı çevrelerden yorum almadan kesinlikle işlem yapmayın. Güvendiğiniz yatırımcıların yorumlarını okuyun, fikirlerine danışın. Her yatırım işleminin risk içerdiğini unutmayın. Herhangi bir işlem yaparken kendi kararınızı kendiniz verin. KriptoBorsa , yatırım ürün ya da hizmetlerinden doğan veya doğduğu iddia edilen hiçbir zarar veya kayıptan dolaylı ya da doğrudan sorumlu kabul edilemez.

Comments (0)
Add Comment