Sosyal medyada paylaşılan “Binance 3x 5x“, “Binance 20x“, “Binance 50x” veya hatta “Binance 100x” gibi ifadeleri sıklıkla görüyor ve ne olduğunu bimiyor musunuz? Aynı şekilde Binance kullanıcı paneline giriş yaptığınızda bazı coinlerin yanında beliren “2x”, “3x”, “5x” hatta “10x” gibi sembollerin yorumlarını çözemiyor musunuz? Endişelenmeyin, bu yazıyı okuduktan sonra kafanızdaki sorular tamamen kaybolacak.
Bahsedilen bol X’li ifadeleri Binance borsasında iki anlama geldiğini görecek: Binance Futures ve Binance Marjin. Bu iki kısma geçmeden önce, temel olarak ne anlama geldiğini anlamamız gereken “kaldıraç” kavramına bir göz atalım. Kripto para piyasalarında, daha düşük sermayeyle daha yüksek nitelikli işlemler yaptığımıza olanak sağlayan bu sistem kaldıraç olarak adlandırılmaktadır. Örneğin, Binance borsasında belirli kripto paraların adlarının yanında gördüğünüz “2x”, “5x”, “10x” gibi birçok, kullanılan kaldıraç miktarını ifade etmektedir.”
Margin İşlem Nedir? Kripto Piyasasında Kaldıraçlı İşlemler
Teminat işlemi, birçok banka ve yatırım platformunda bulunduğumuz bir terimdir. Basit bir tanımla, yatırımcının sahip olduğu teminat veya platforma tanımladığı teminat güvencesini kullanarak, belirli katlarda kaldıraç kullanarak istenen pozisyonlarda işlem gerçekleştirmesine denir. Kripto para sınırlamaları kullanılan bir yatırım yöntemidir.
Bu tür defterleri, defterlerindeki ellerindeki ana sermayeden daha fazla kazanç elde etme yolları sunar. Yüksek kaldıraçla işlem yaparak, doğru yönde yatırım yaptığınızda elde ettiğiniz kat miktarını kar elde edebilirsiniz. Bu durumu, tutmak için oldukça çekici olmaya çalışın.
Ancak yine de, marjın dikkate alınması son derece önemlidir. Çünkü kaldıraçlı işlemler, aslında borsanın boyutu borç para anlamına gelir. Eğer işlem sonucunu beklemeniz gibi kar elde edemez veya madeni para fiyatı istediğiniz yöne hareket etmezse, üretim kat miktarına zarar verebilir.
Bu nedenle, yüksek kaldıraçlı işlemler nedeniyle maddi kayba maruz kalan birçok kullanıcı bulunmaktadır. Bu nedenle, marj işlemi yapmayı düşünen kullanıcıların piyasayı iyi anlaması ve deneyim sahibi olması önemlidir. Tüm sermayenizi bu tür işlemlere yatırmaktan kaçınılması önerilir.
Marjin işlemleri kripto getirilerinin getirilerini artırma imkanı sunarken, aynı zamanda yüksek risk taşıyor. Doğru bilgi, deneyim ve dikkatli bir yaklaşımla marjin işlemi yapmak, daha iyi sonuçlara ulaşmak için önemlidir.
Binance 2x Kaldıraçlı İşlem: İşte Detaylar!
“Binance 2x nedir?” Soru kafanızı kurcalıyorsa, işte Açıklama: Binance borsasının Futures bölümü yer alan 2x kaldıraç, Bitcoin ve diğer altcoinlerde kısa ve uzun pozisyonlar açmak için kullanılan bir terimdir. Günlük, bir kullanıcıların 100 gönderi bakiyesi varsa, 2x kaldıraç kullanarak artıklardan 200 gönderi bakiyesiyle gerçekleştirebilir.
Binance 2x kaldıraç, zincir hem dizi hem de düşüş beklentilerine uygun işlem yapabilme imkanı sunar. Bu sistem, mevcut bakiyenin iki katı kadar bir pozisyonunu açmak mümkündür. Bu sayede kripto ticaretinde ödülü daha etkili bir şekilde değerlendirebilirsiniz.
Binance 2x kaldıraçlı işlem, Binance Futures platformunda, kripto paralarla yapılan işlemlerde risk ve getiri verimliliğini artırmak için kullanılan bir yöntem. İki kat kaldıraç sayesinde, küçük bakiyelerle büyük işletme işlemlerini yapma olanağı elde edebilirsiniz.
Binance 3x Kaldıraçlı İşlem: Ayrıntılı Rehber
“Binance 3x nedir?” sorusunu kafanızı meşgul ediyorsa, işte Açıklama: Binance borsasının hem Futures hem de Marjin sonuçları kullanılan 3x kaldıraç terimi, Bitcoin ve diğer altcoinlerde hem kısa hem de uzun pozisyonu açmak için kullanılır. Örnek vermek gerekirse, Bitcoin paritesinde Cross işlemiyle 3x kaldıraç kullanarak veya İzole işlemiyle 10x kaldıraç kullanarak işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Binance 3x kaldıraç, yükselişte hem yükselme hem de düşüş beklentilerine uygun şekilde işlem yapabilme imkânı sunar. Bu sistem sayesinde, mevcut sermayenin üç işçi kadar pozisyonunu açmak mümkündür. Bu da kripto ticaretinde ödül daha etkin bir şekilde değerlendirme şansı sunuyor.
Binance 3x kaldıraçlı işlem, Binance kullanıcılarına Futures ve Marjin platformlarında Bitcoin ve diğer kripto paralarla yapılan işlemlerde risk ve getiri geliştirmeyi artırma imkanı veren bir araçtır. 3x kaldıraç, piyasa hareketlerinden daha fazlasını elde etmeyi sağlarken, aynı zamanda risk seviyesini de artırır.
Binance 3x Çapraz Marjın İncelikleri
Binance 3x, marj ticaret dünyası önemli bir konsepttir. Bu yöntemde, marj hesabın kullanıcı profiliyle paylaşıldığı bir yapı bulunur ve sadece bir Binance çapraz marj profili olabilir.
Peki, bu ne demek? Binance 3x marj ticaret kavramını bir örnekle açıklayalım:
Örneğin, 3x kaldıraçla 20.000 $’a Bitcoin satın alarak 3x’ten 60.000 dolar elde etmek istiyorsunuz.
Aynı şekilde, her biri 3x kaldıraçla 2.000 $’a Ethereum satın alarak satın alma 6.000 $’lık bir ETH rekabeti oluşturuyorsunuz. Ardından, Bitcoin fiyatı 22.000 $’a yükselirken Ethereum fiyatı 1800 $’a düşüyor.
Çapraz marj seviyesi nedir?
Çapraz marj seviyesi hesaplaması: (66.000 $ + 5.400 $) / (40.000 $ + 4.000 $) = 1.6 olarak çıkarılır.
Bu örnekle, Binance 3x marj ticaretinin nasıl çalıştığını daha iyi anlayabilirsiniz. Ancak, ki marj ticaretinin yüksek riskli olduğunu düşünmek ve dikkatli bir yaklaşım gerektirir. İyi bir anlayış ve deneyimle bu ticareti gerçekleştirme, daha iyi sonuçlara ulaşmak açısından önemlidir.
Binance 5x Kaldıraçlı İşlem: Ayrıntılı Kılavuz
“Binance 5x nedir?” sorusunu zihninizde yer alıyorsa, işte size cevap: Binance borsasının hem Futures hem de Marjin sonuçları kullanılan 5x kaldıraç terimi, Bitcoin ve diğer altcoinlerde hem kısa hem de uzun pozisyon açmak amacıyla kullanılır. Örnek vermek gerekirse, DOT/BUSD paritesinde İzole mod 5x kaldıraç kullanarak işlem yapma imkanınız bulunur.
Binance 5x kaldıraç, göstergelerdeki yükselme ve düşüş beklentilerine göre daha etkili işlem yapabilme fırsatı sunar. Bu sistem sayesinde, mevcut bakiyenin beş katı kadar pozisyon açabilirsiniz. Bu da kripto ticaretinde ikramiye daha iyi değerlendirme şansı verir, risk seviyesini de yükseltir.
Sonuç olarak, Binance 5x kaldıraçlı işlem, Binance platformunun Futures ve Marjin görünümleri Bitcoin ve diğer kripto paralarla yapılandırılmış işlemlerde risk ve getiri artışı yükseltmeye yönelik kullanılan bir araçtır. 5x kaldıraç, piyasa hareketlerinden maksimum şekilde yararlanma fırsatı sunarken, aynı zamanlı işlem riskini de artırır
Binance 10x Kaldıraçlı İşlem: Ayrıntılı Kılavuz
“Binance 10x nedir?” sorusunu aklınızı kurcalıyorsa, işte size açıklama: Binance borsasının hem Futures hem de Marjin beklentileri kullanılan 10x kaldıraç terimi, Bitcoin ve diğer altcoinlerde hem kısa hem de uzun pozisyon açmak amacıyla kullanılan bir konsepttir. Örneğin, Ethereum paritelerinde işlem yapmak isteyen bir kişi ETH/USDT, ETH/BUSD ve ETH/BTC paritelerinde 10x kaldıraç kullanarak işlem yapabilir.
Binance 10x kaldıraç, göstergelere göre hem yükselme hem de düşüş beklentilerine göre daha güçlü işlem yapabilme imkanı sunar. Bu sistem sayesinde, mevcut sermayenin istihdam kadar pozisyonunu açmak mümkündür. Bu, kripto ticaretinde ödül daha etkili bir şekilde değerlendirme fırsatı sağlar, ancak beraberindeki işlem riskini de artırır.
Binance 10x kaldıraçlı işlem, Binance platformunun Vadeli İşlemler ve Marjin beklentileri Bitcoin ve diğer kripto paralarla sonuçlanan işlemlerde risk ve getiriyi artırmak için kullanılan bir araç. 10x kaldıraç, piyasa hareketlerini en üst düzeyde değerlendirme olanağı sunarken, aynı zamanda işlem riskini artırma olasılığı.
Binance 20x Kaldıraçlı İşlem: Tüm Detaylarıyla Anlatım
“Binance 20x nedir?” merakınızı gidermek için işte Açıklama: Binance borsasının Futures bölümünde kullanılan 20x kaldıraç terimi, Bitcoin ve diğer altcoinlerde hem long hem de short pozisyon açabilme durumunu ifade eder. Günlük, 100 önceki bakiyesi olan bir kullanıcı 20x kaldıraç kullanarak artık işlemlerini neredeyse 2000 önceki bakiyeyle yürütebilir. Ancak, ki hem kar hem de zararın bu oranda büyük olacağını unutmayın.
Binance 20x kaldıraç, başlarındaki hem dizinin hem de düşüş beklentilerine göre daha büyük uzay operasyonlarını yapabilme fırsatı sunuyor. Bu sistem sayesinde, mevcut sermayenin yirmi katı kadar bir pozisyon açabilirsiniz. Bu, kripto ticaretinde büyük ikramiye değerlendirmesinin yanı sıra risk seviyesini de arttırır.
Binance 20x kaldıraçlı işlem, Binance platformunun Futures bölümü Bitcoin ve diğer kripto paralarla yapılan işlemlerde risk ve getiri artışı büyütmek için kullanılan bir araçtır. 20x kaldıraç, piyasa hareketlerini en üst düzeyde değerlendirme olanağı sunarken, aynı zamanda potansiyel zararın da üreticisine neden olabilir.
Marjin Ticareti Nasıl Yapılır? Adım Adım Rehber
Marjin ticaretine merak salanlar için işte adım adım rehber:
Marjin ticaret yapmak isteyen kişiler, önceden belirlenmiş toplam tekliflerde belirtilen yüzdelik dilimini bir sürmelidir. İlk işlem olarak bu yapılan işlem, marjin olarak adlandırılır. Bu merkez, marjin ticaret için kullanılan hesapların içeriğini oluşturan bileşenlerin kaldıraçlı ticaret olduğunu unutmamanız önemlidir. Kaldıraç, marjin ticaretinde kullanılan fonların marjin özelliklerini belirler.
Marjin ticaret kullanıcıları, kısa ve uzun pozisyonları tercih ederek bu ticareti gerçekleştirebilirler. Uzun pozisyonlar, varlığın fiyatının yükselmesini beklemek gelirken; kısa pozisyonlar ise varlığın fiyatının düşmesini beklemek gelir. Marjin pozisyonu açıkken, ticaret yapan kullanıcıların varlıkları, borç alınan fonların teminatını oluşturur.
Marjin satın almayı düşünen kullanıcılar aşağıdaki adımları takip edebilirler:
- Binance üyeliğinizi oluşturun. Eğer üyeliğiniz yoksa buraya tıklayarak üyeliğinizi oluşturabilirsiniz.
- Binance’e giriş yapın.
- Profil sekmesine tıklayarak hesap panosuna erişmenizi sağlar.
- Eposta adresinizin ilk iki harfini içeren bir içindeki Marjin ibaresine tıklayarak Marjin görüntüsünü oluşturun.
- Gerekli tüm adımlar Marjin sekmesi üzerinden takip ederek Marjin sonuçlarını Binance üzerinde oluşturabilirsiniz.
- Ülkenizin Binance tarafından kara listeye dikkat edin.
- Son olarak, tarayıcız için 2FA (iki factorlü doğrulama) koduna izin verdiğinizden emin olun.
Bu rehber adım ile marjin ticaret adım konusunda yol alabilirsiniz. Ancak unutmayın ki marjin ticareti yüksek risk içerir, bu nedenle işlem yapmadan önce bakmayı düşünmelisiniz.
Binance Kaldıraçlı İşlem: Avantajlar ve Riskler
Binance kaldıraçlı işlem, piyasa hareketlerini takip edebilen, teknik analiz yapabilen ve risk toleransını doğru ölçebilen cihazlar için oldukça uygun bir seçenektir. Örneğin, elinde 30.000 dolar bulunan bir yatırımcı, X10 kaldıraç oranıyla 100.000’i bitiren işlem yaparak hızlı sonuçlar elde edebilir.
Binance kaldıraçlı işlemin başka bir avantajı da düşük miktarlarla pozisyon açabilme olanaklarını sunmasıdır. Günlük, 10 doğum bir yatırımla dahi kaldıraçlı işlem gerçekleştirilebilir. Binance maliyetleri ve kaldıraçlı işlemler, platformun güvenilirliğinin altında bir sonuç. Bu nedenle, kripto para ticaretinde kaldıraç kullanmak isteyen birçok yatırımcı, güvenilirliğiyle öne çıkan Binance platformunu tercih etmektedir.
Ancak, Binance kaldıraçlı işlem aynı zamanda yüksek risk taşır. Piyasa takip etmenler veya teknik analiz yapamayanlar için oldukça bilgisayarlardır. Aynı şekilde, piyasa takibi yapabilen ve teknik analizleri inceleyebilen depolama alanlarına bile Binance vadeli işlemler bölümü büyük kayıplar tasarrufu.
Kripto para piyasalarındaki yüksek oynaklık, doğmanın getirdiği boyutlar kayba dönüşebileceği anlamında gelir. Ayrıca, endişelerini gidermek, emtialar veya kripto paralar fark etmeden, kaldıraçlı kullanım doğal bir riski vardır. Bu nedenle, özellikle kripto para kaldıraçlı bileşenlerin yüksek kaldıraç oranlarından kaçınılması önemlidir.
Binance 2x, 3x, 5x, 20x, 50x, 100x gibi kaldıraç oranlarıyla işlem yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar yer:
Giriş ve çıkış noktalarını belirliyor, Kaldıraçlı işlemler genellikle İngilizce sonuçlar, bu nedenle çeviri programlarına ihtiyaç olabilir; Halde önemli uyarıları gözden kaçırabilirsiniz, Zararı durdurma emri veya durdurma emri kullanarak olası zararları sınırlayın, Kripto paralar hakkında yeterli araştırma yapmadan dışarıdaki coinlerle kaldıraçlı işlemi kısıtlamaktan kaçının, Kripto para ile kaldıraçlı işlemin her daha zaman fazla risk taşıdığını ve kayıplarının büyük olabileceğini unutmayın.
Sonuç olarak, Binance kaldıraçlı işlem görmüş olabilir, ancak bunlar olabilir. Her yatırımcının kendi bilgi düzeyi, deneyim ve risk toleransını aşmaması için hareket etmesi gerekiyor.
Binance Marjin Test Cevapları
- Aşağıdaki ifadelerden hangisi borç alma masraf oranınızı doğru bir şekilde tanımlar?
A-Borç alma masraf oranı piyasanın durumuyla beraber değişecek ve sistem değiştiğinde sizi bilgilendirecektir
B- Borç alma masraf oranı borç alma anında belirlenecek ve daha sonra değişmeyecektir
Cevap: A
- Marjin seviyesi, marjin hesabınızın risk seviyesini değerlendirmek için kullanılır. Marjin seviyesi nasıl hesaplanır?
A-Marjin seviyesi = varlıkların toplam değeri/(toplam borç değeri + toplam tahakkuk eden masraf değeri)
B- Marjin seviyesi = varlıkların toplam değeri/(toplam borç değeri – toplam tahakkuk eden masraf değeri)
C- Marjin seviyesi = toplam borç değeri/tahakkuk eden toplam masraf değeri
Cevap: A
- Bir marjin çağrısı aldığınızda ne yapmalısınız?
A- Riskten korunmak için daha fazla borç almak
B- Borcunuzu ödemek için pozisyonunuzu azaltmak veya marjin hesabına daha fazla teminat eklemek
C- Hiçbir şey yapmamak
Cevap: B
- Aşağıdaki olaylardan hangisi likidasyona uğramanıza sebep olur?
A- Marjin seviyesinin likidasyon seviyesine ulaşması
B- Mevcut marjin seviyesinin başlangıç marjini seviyesine ulaşması
C- Toplam borcun toplam masraftan daha düşük olması
Cevap: A
- Aşağıdaki ifadelerden hangisi, marjin cüzdanınız likidasyon halindeyken (marjin seviyesi, likidasyon seviyesine ulaştığında) gerçekleşecek olayları en iyi şekilde tanımlar?
A- B cüzdan ile alım satım yapamazsınız
B- Sistem, borçlarınızı geri ödemek için varlıklarınızı otomatik olarak satar
C- Likidasyona uğrayan varlıkların tutarına göre sizden bir Likidasyon Tasfiye Ücreti alınır
D- Yukarıdakilerin hepsi
Cevap: D
- Marjin seviyesi, likidasyon seviyesine ulaştığında zorunlu likidasyon meydana gelir. Zorunlu likidasyon durumunda kullanıcılardan “Likidasyon Tasfiye Ücreti” alınır. Aşağıdakilerden hangisi Likidasyon Tasfiye Ücretleri için doğru tanımı içermektedir?
A- Likidayon Tasfiye Ücreti, her likidasyon için sabit bir değerdir.
B- Pozisyon zorunlu olarak likide edildiğinde, kullanıcıdan yalnızca likidasyon emirlerinin komisyonu alınır. Kullanıcıların ilaveten “Likidasyon Tasfiye Ücretleri” ödemesine gerek yoktur.
C- Pozisyon zorunlu olarak likide edildiğinde, likidasyona uğrayan varlıkların tutarına göre kullanıcıdan bir Likidasyon Tasfiye Ücreti alınır. Sistem, likidasyonu tamamlamak için marjin cüzdanında kalan varlıkların tümünü kullanabilir.
Cevap: C
kriptoborsa.com.tr içerisinde yer alan hiçbir içerik yatırım tavsiyesi niteliği taşımamaktadır. Kaldıraçlı işlemler yatırımcılar için yüksek risk taşımaktadır. Yatırım yapmadan önce iyice araştırıp bilgi sahibi olmanızı kriptoborsa.com.tr olarak öneririz.