2021 Yılı Biterken Asgari Ücrete Zam Vakti Yaklaşıyor Ama Hemen Sevinmeyin!

Ekim ayının da bittiği 2021 yılında Kasım ayına girerken yeni yıla tam iki ay kaldı. Akıllarda ise artan günlük yaşam masraflarıyla beraber asgari ücret ne kadar olacak soruları canlandı. Peki asgari ücret ne kadar olacak? İşte tüm detaylar…

2020 yılında Covid-19’un hayatımıza girmesiyle birçok sorunla karşı karşıya kaldık. Kaldığımız bu sorunlar karşısında ileriye yönelik en büyük sorunlardan birisi tüm ülkelerde gerçekleşen karşılıksız para basımı oldu. Karşılıksız para basımının ileriye yönelik ülkelere getirdiği zarar ise enflasyon oldu. Artan enflasyon oranlarını göz önünde bulundurduğumuzda, maaş artışları çok da fazla bir artış olarak gözlemlemek doğru olmayabilir.

Normal şartlarda, zam artışları hepimiz için birer sevinç göstergesidir. Zam almak demek çalışanın ne kadar verimli çalıştığını ve buna karşılık bir ödül olarak karşılığıdır. Fakat bu yıl içerisinde zam aldıysanız, arkadaşlarınızla kutlama için yemeğe çıkmayı ertelemeniz gerekecek.

enflasyon

Son On Yılın En Yüksek Enflasyon Oranı !

On yılı aşkın zamandır en fazla enflasyonu göz önünde bulundurursak, sene başında maaşlara gelen ortalama %20 zam ile beraber gelen kira, gıda ve faturalara gelen zamları göz önünde bulundurursak çok büyük bir kara geçilmediğini gözlemlemekteyiz. Geçmiş on yıllık TÜFE fiyatlarını TCMB üzerinden inceleyebilirsiniz.

Metropolde artan masraflarla beraber dar gelirli ve orta gelirli haneler nasıl bir yol izleyeceği noktasında kararsız kalmakta. Önümüzdeki 6 aylık periyotta kademeli olarak enflasyon oranının düşürülmesi ve bir çok sektördeki fahiş fiyatlara denge getirilmesiyle beraber ülke içinde endüstriyel üretim ve endüstriyel tarım alanlarına yoğunluk verilmesi gerekmektedir. Bunlar beraberinde ferah bir toplumu önümüze sunması muhtemel olacaktır.

Ekstra olarak Türkiye içerisinde yaşayan yaklaşık 6 milyona yakın göçmenle beraber de artan bir fiyat dengesizliği mevcut. Bu fiyat dengesizliğini çoğunlukla kira fiyatlarında gözlemleyebilmekteyiz. Peki yeni yıl yaklaşırken 2022’de asgari ücret ne kadar olacak?

2022’de Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

2022’de asgari ücret ne kadar olacak sorusuna tam manada yanıt veremesek de ortalama olarak artan masraflarla beraber yaklaşık 3450 Türk lirası ile 3650 Türk lirası arasında olması ihtimaller dahilinde olacaktır.

Fakat yeni yıla 2 ay kala asgari ücret zammını düşünmenin yanı sıra artan masrafların devlet kontrolüyle zayıflatılıp fiyatlarda denge sağlanması her zaman vatandaşın cebine daha fazla katkı sağlayacaktır. Unutulmamalıdır ki artan asgari ücret beraberinde yeni zamları getirir.

Haberimizi okuduğunuz için teşekkür ederiz. Kripto Borsa ve Ekonomi’yle ilgili daha detaylı bilgi almak için Blog kısmımıza göz atabilir veya  “Enflasyonu Arttıran Kripto Para mı?” haberimizi inceleyebilirsiniz.

SORUMLULUK REDDİ: Burada yer alan ifadeler yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaları iyice araştırmadan, farklı çevrelerden yorum almadan kesinlikle işlem yapmayın. Güvendiğiniz yatırımcıların yorumlarını okuyun, fikirlerine danışın. Her yatırım işleminin risk içerdiğini unutmayın. Herhangi bir işlem yaparken kendi kararınızı kendiniz verin. KriptoBorsa , yatırım ürün ya da hizmetlerinden doğan veya doğduğu iddia edilen hiçbir zarar veya kayıptan dolaylı ya da doğrudan sorumlu kabul edilemez.

ekonomi
Comments (0)
Add Comment