2021 Yılının Sonuna Yaklaşırken Delta Varyantı Amerika’yı Batırıyor mu?

Delta Varyantı, ABD Ekonomisini Yerle Bir Etmesine Rağmen Büyüme Oranı %2 Azaldı!

Amerika Birleşik Devletleri’nde 2020 yılında başlayan koronavirüsünün delta varyantı kabusu senenin üçüncü çeyreğinin bitimine doğru ekonomik büyümeyi hızlı bir şekilde durduracak seviyeye getirdi.

Eylül ayına geldiğimiz süreçten geriye kalan üç ayda, bir önceki çeyreğe göre %6,7’lik bir düşüş yaşadı.

Amerika Birleşik Devletleri, bazı eyaletlerde stok sorunları, yükselen enflasyon ve yeni Korona önlemleriyle karşı karşıya kaldığında böyle bir düşüşle karşılaştı.

Fakat enfeksiyon oranları yavaşça düşmekte ve bazı ekonomistler büyümenin olumlu yönde yükseleceği kanaatinde.

Üçüncü çeyrekte, Amerikan Ekonomi Analiz Bürosu, “COVID-19 vakalarının yeniden ortaya çıkması, ülkenin bazı bölgelerinde işletmelerin yeniden açılmasında yeni kısıtlamalara ve gecikmelere neden oldu. İşletmelere bağışlanabilir krediler, eyalet ve yerel yönetimlere verilen hibeler ve hane halklarına yönelik sosyal yardımlar şeklindeki devlet yardım ödemelerinin tümü azaldı. COVID-19 pandemisinin tam ekonomik etkileri, üçüncü çeyrek için GSYİH tahmininde ölçülemez çünkü etkiler genellikle kaynak verilere gömülüdür ve ayrı olarak tanımlanamaz.” açıklamalarında bulundu.

Tüm bunların yanı, bütün sektörlerde dönem boyu satış oranları ciddi oranla düştü. Bu sektörlerin başında otomobil sektörünü incelediğimizde; otomobil satışların net bir düşüş mevcut.  Aynı şekilde Amerikan hizmet sektöründe de bu düşüşü ciddi oranda gözlenmekte.

Büyüyen dijital dünyada, her geçen gün hizmet sektörü, kripto borsa ve daha nice sektör can bulurken, reel sektörler ciddi bir kanama yaşamaktadırlar.

Hiperenflasyon mu yaşanacak?

Yaşanan bu durumlar karşısında tüm dünyada bozulan ülke ekonomileri ve pandemi süresince basılmış karşılıksız paralar neticesinde tüm dünyayı bir hiperenflasyon mu bekliyor? Amerika 6 trilyon dolara yakın para bastı. Basılan bu paralarla şişen ekonomiler neticesinde tüm dünya ekonomisinde bir keskin boşluk oluşur mu? Oluşan bu durum karşısındaysa Çin yerli dijital para adımı noktasında ciddi bir karda mı olmuş olacak? Tüm bu soruların cevapları henüz karşılıksız kalsa da ekonomistler dünya kağıt para ekonomisinin dijital paraya geçişinde ciddi bir kriziyle karşı karşıya kalarak gerçekleşeceğini öngörmektedirler.

Makalemizi okuduğunuz için teşekkür ederiz. Kripto Borsa’yla ilgili detaylı bilgi almak için “Enflasyonu Arttıran Kripto Para mı?” haberimizi inceleyebilirsiniz.

SORUMLULUK REDDİ: Burada yer alan ifadeler yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaları iyice araştırmadan, farklı çevrelerden yorum almadan kesinlikle işlem yapmayın. Güvendiğiniz yatırımcıların yorumlarını okuyun, fikirlerine danışın. Her yatırım işleminin risk içerdiğini unutmayın. Herhangi bir işlem yaparken kendi kararınızı kendiniz verin. KriptoBorsa , yatırım ürün ya da hizmetlerinden doğan veya doğduğu iddia edilen hiçbir zarar veya kayıptan dolaylı ya da doğrudan sorumlu kabul edilemez.

ekonomikripto borsa
Comments (0)
Add Comment