Türkiye Ekonomisi 3. Çeyrekte Tüm Kuruluşlardan Olumlu Not Alarak Büyümeye Devam Ediyor!

Türkiye ekonomisi tüm kuruluşlardan olumlu not alarak büyümeye devam ediyor!  Bu kuruluşların başında Dünya Bankası geliyor. Dünya Bankası, Türkiye ekonomisinin büyüme oranlarına pozitif yönde bir taraf sergileyerek notunu yükseltti. İşte haberin tüm detayları…

Dünya Bankası, Türkiye için büyüme tahminlerini yüzde 8.5 yaptı.

2021 yılında gayri safi yurt içi hasıla için tahminlerini yükselten Dünya Bankası şu açıklamalarda bulundu: “Türkiye ekonomisi, bir kısmı önemli varsayılabilecek kredi genişlemesiyle beraber geçtiğimiz sene ekonomik daralmadan kaçınan sayılı ekonomiden biriydi. Toplu aşılama uygulamaları, sağlık hizmetlerinde sağlam hizmet anlayışı ve günlük ticaret kavramlarının desteklenmesiyle beraber 2021 yılının ilk yarısında güçlendiğini gözlemlemekteyiz. Son çeyreğe girmeden önce ihracat taleplerinin artması ve beraberinde yazın turizm bölgelerindeki artış üçüncü çeyrekte ciddi anlamda katkı sağladı.” dedi.

Türkiye, ikinci çeyreğin bitiminde yüzde 21.7 büyüme sağlamıştı. Bu büyümeyle beraber G-20 ülkeleri arasında ikinci sırada yer alan Türkiye’ye uzmanlar, kısa süreli olarak enflasyon baskısının sürebileceği noktasında uyarılarda bulundu.

amerikalı kredi kuruluşları

JP Morgan’da Büyüme Oranı Tahminlerini Yükseltmişti!

Amerika menşeili çok uluslu finansal hizmetler hizmetleri sunan JP Morgan, geçtiğimiz eylül ayında Türkiye’nin 2021 yılındaki büyüme tahminini yüzde 6.8’den yüzde 8.4’e revize etmişti. Artan ihracat talebi sayesinde hızlı bir büyüme kaydedeceğini duyuran JP Morgan çok da yanılmış sayılmaz. Üçüncü çeyrekte ciddi manada artan bu ihracat talebi ve turizm döviz katkısıyla büyüme tahminlerinin üstünde bir yol aldı.

JP Morgan’da Türkiye’ye Uyarı!

Yüksek işsizliğin ve koronavirüsten ötürü oluşan piyasa belirsizliklerine karşı büyüme konusunda negatif yönlü tehlike belirteceği yönünde uyarılarda bulundu. Bu durumda ülke içi duyarlılığın fazla olamsı, kredi artışının yüksek olduğu ve sürekli yükselen ihracat sayılarının yüksek olması büyüme gücünün negatife dönmesi açısından açısından bir direnç oluşturmaktadır.

Türkiye İçin Bir Olumlu Rapor da Moody’s’den!

Ticari ve kamu işletmelerine yatırım hizmetleri sağlayan Moody’s de Türkiye’ye daha önce vermiş olduğu yüzde 5’lik oranı yüzde 6’ya çıkardı.

Ülkede varolan enflasyon oranlarına birer toparlanma niteliğinde düzenlemeler getirildiği müddetçe önümüzde aylar Türkiye için rahat bir nefes alma döneminin yaşanacağını bizlere gösterebilir.

Haberimizi okuduğunuz için teşekkür ederiz. Kripto Borsa ve Ekonomi’yle ilgili daha detaylı bilgi almak için Blog kısmımıza göz atabilir veya  “2021 Yılının Sonuna Yaklaşırken Hangi Altcoin Alınmalı?” haberimizi inceleyebilirsiniz.

SORUMLULUK REDDİ: Burada yer alan ifadeler yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaları iyice araştırmadan, farklı çevrelerden yorum almadan kesinlikle işlem yapmayın. Güvendiğiniz yatırımcıların yorumlarını okuyun, fikirlerine danışın. Her yatırım işleminin risk içerdiğini unutmayın. Herhangi bir işlem yaparken kendi kararınızı kendiniz verin. KriptoBorsa , yatırım ürün ya da hizmetlerinden doğan veya doğduğu iddia edilen hiçbir zarar veya kayıptan dolaylı ya da doğrudan sorumlu kabul edilemez.

ekonomi
Comments (0)
Add Comment