Bitcoin Başkenti Kazakistan Bedel Ödeyecek!

Bitcoin Başkenti Kazakistan bedel ödeyecek gibi gözüküyor. Kazakistan kripto para madenciliğinde dünyada ikinci sırada yer alıyor. Madencilikte fazla enerji tüketimi yapılırken, elektriği kömürden üreten santrallere karşı baskı güçleniyor. Detaylar kriptoborsa.com.tr adresinde..

Ülkesinde kripto para madenciliğini yasaklama kararı alan Çin’in ardından, sınır komşusu Kazakistan’da madencilik aldı başını gitti. Kazakistan kripto para madenciliğinde dünyada ikinci sırada yer alıyor. Madencilikte fazla enerji tüketilirken, elektriği kömürden üreten santrallere karşı baskı güçleniyor. Bu üretimle beraber karbon salınımı ve kirliliği de arttırıyor.

Moldir Shubayeva, Bitcoin madenciliklerinde işçi kalabalığının arasından kolayca farkediliyor.

Moldir, BBC’ye vermiş olduğu röportajda  “Güne, Bitcoin fiyatını kontrol etmemle başlıyor. Fiyatı 50 bin liranın üstüne çıktığı zamanda gerçekten harikaydı. Sürekli heyecan vardı.”

Bitcoin sürekli yükseliyor. Şubat 2020’de 6 bin dolar civarındayken Şubat 2022’de 44 bin dolar seviyelerinde. Sene içinde ise 69 bin dolar seviyelerini görmüştü. Bu dalgalanmalar bir çok yatırımcıyı Kazakistan’da öne çıkardı ve zenginleştirerek hatrı sayılı bir servete ulaştırdı.

Kazakistan’ın Mega Madenleri

Kazakista’da şehirden uzak bölgelerde gelişmiş endüstriyle karşılaşıyoruz. Ekibastuz şehrinde dünyanın en büyük kripto madeni tesisi mevcut. Enegix şirketi tarafından kurulan bu maden dünyanın ün büyük ikinci madeni. Maden içerisinde 300 milyon dolarlık ekipman mevcut. Toplam 8 deposu bulunan madende 50 bin makine kripto madenciliği yapmak için 7/24 çalışıyor.

Bitcoin Başkenti Kazakistan Bedel Ödeyecek

Bitcoin Başkenti Kazakistan Bedel Ödeyecek!

Bitcoin başkenti Kazakistan bedel ödeyecek gibi gözüküyor. Kripto para madenciliğinin lider ülke konumunda olan Kazakistan’da enerji kıtlığı oluşacağı yönünde endişeler mevcut. Madencilik ülkedeki elektrik tüketiminde yüzde 7-8 civarında bir artışa neden olduğu belirtiliyor. 2022 senaryoları arasında enerji kıtlıkları konusu yer alırken Kazakistan bu yüksek tüketim karşısında büyük problemler yaşayabilir.

Makalemizi okuduğunuz için teşekkür ederiz. Kripto Borsa’yla ilgili detaylı bilgi almak için “Bitcoin BTC Ne Zaman Yükselir? Bitcoin Piyasasında Neler Oluyor?” haberimizi inceleyebilirsiniz.

SORUMLULUK REDDİ: Burada yer alan ifadeler yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaları iyice araştırmadan, farklı çevrelerden yorum almadan kesinlikle işlem yapmayın. Güvendiğiniz yatırımcıların yorumlarını okuyun, fikirlerine danışın. Her yatırım işleminin risk içerdiğini unutmayın. Herhangi bir işlem yaparken kendi kararınızı kendiniz verin. KriptoBorsa , yatırım ürün ya da hizmetlerinden doğan veya doğduğu iddia edilen hiçbir zarar veya kayıptan dolaylı ya da doğrudan sorumlu kabul edilemez.

bitcoinkazakistanminer
Comments (0)
Add Comment