Dünya’da Yaşanan Çip Krizinde Apple Yeni Bir Önlem Aldı

Haber ajansı hizmetleri sunan Nikkei’ye göre, tüm dünyanın yaşadığı çip krizinde apple’ın yeni bir önlem aldığını belirtti. Nikkei farklı danışmış olduğu kaynaklarıyla edinmiş olduğu bilgiye göre Apple hali hazırda çip krizi sürerken iPad üretimine sınırlama getirdi.

Nikkei vermiş olduğu bilgide, Apple firmasının iPhone 13 üretiminde krizi daha rahat aşabilmek amacıyla bu sınırlamayı getirdiği öğrenildi. Yapılan bu hareketle tüm dünyada yaşanan bu çip krizinin görünenden daha ciddi bir kriz şeklinde etkilediğini gözlemlemekteyiz.

çip

Nikkei kendi gizli kaynaklarından aldığı bilgiye göre, geçtiğimiz iki ayda planlananın yarısı civarında iPad üretimi yapıldı.

Yapılan haber içeriğinde verilen bir başka bilgi ise önceki iPhone modellerinde kullanılması hedeflenen bazı parçaların iPhone 13 modelinde kullanıldığı bildirildi.

Dördüncü Çeyrekte Daha Büyük Sorun Oluşacak!

Apple CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi olan Tim Cook tüm dünya genelinde yaşanan bu çip arzında yaşanan kıtlığın dördüncü çeyrekte daha büyük bir sorun haline gelebileceği ve şirket içinde var olan bir çok üründe sorunlar yaşatabileceğine dair uyarılar yapmıştı.

Makalemizi okuduğunuz için teşekkür ederiz. Kripto Borsa’yla ilgili detaylı bilgi almak için “2021 Yılının Sonuna Yaklaşırken Hangi Altcoin Alınmalı” haberimizi inceleyebilirsiniz.

SORUMLULUK REDDİ: Burada yer alan ifadeler yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaları iyice araştırmadan, farklı çevrelerden yorum almadan kesinlikle işlem yapmayın. Güvendiğiniz yatırımcıların yorumlarını okuyun, fikirlerine danışın. Her yatırım işleminin risk içerdiğini unutmayın. Herhangi bir işlem yaparken kendi kararınızı kendiniz verin. KriptoBorsa , yatırım ürün ya da hizmetlerinden doğan veya doğduğu iddia edilen hiçbir zarar veya kayıptan dolaylı ya da doğrudan sorumlu kabul edilemez.

appleekonominikkei
Comments (0)
Add Comment