Ethereum (ETH) Nedir, Nasıl Alınır, Nasıl Gönderilir?

Ethereum nedir? Ethereum madencilik yapılarak elde edilen coinler arasındadır. Ethereum madenciliği yapan insanlar, bu kripto parayı üretebiliyor. Ethereum da blockchain teknolojisine bağlıdır. Ethereum, kriptopara piyasasının önemli parçaları arasındadır. Dünya üzerinden bitcoinden sonra en çok işlem gören coinlerdendir. Ethereum transferleri güvenli ve şeffaf bir şekilde tamamlanır. Ethereum 2013 yılında piyasaya çıktı. Bitcoin’den sonra piyasaya çıkan ikinci coindir. Ethereum, Vitalik Buterin tarafından geliştirildi. Açık kaynaklı bir sistem olan Etherium tamamen halka açıktır.

Ethereum ve Bitcoin Arasındaki Farklar

Rthereumun blok süresi 14-15 saniye sürüyorken, bitcoinde bu süre 10 dakikaya kadar çıkabiliyor. Ethereum için işlem ücreti daha düşüktür. Ethereum sürekli, yeni dijital paralar üretir. Bitcoin madenciliğinde oran daha düşüktür.

Ethereum ve bitcoin blockchain teknolojisini kullanır. Ethereum’da akıllı sözleşmeler bulunur. Bu sözleşmeler sayesinde değer transferleri otomatik olarak tamamlanır.

Ethereum Nasıl Alınır?

Türkiye’de ethereum satın almak istiyorsanız, kriptopara borsalarından birine üye olmanız gerekir. Türkiye’de bu kripto parayı satan bir çok borsa yer alıyor. Borsa içerisinde hesabınızı da doğruladıktan sonra ethereum alım satım işlemlerini yapabilirsiniz. Bu alım satım işlemlerini yapabilmek için ilk olarak üye olduğunuz borsaya TL yatırmalısınız. Para yatırma işlemini tamamladıktan sonra ethereum satın alabilirsiniz.

Ethereum Nasıl Gönderilir?

Ethereum satın almak ve birikimlerinizi saklamak için bir alana ihtiyacınız bulunur. Ethereum Cüzdanı bu alanı sizlere sunabilir. Cüzdanlarınız içerisinde hem etherumlarınızı depolayabilir hem de para transferi yapabilirsiniz.

Blockchain teknolojisi üzerinde her cüzdanın bir anahtarı bulunur. Bu anahtarlar farklı dizilimlerden meydana gelir. Başka birine ethereum göndermek isterseniz, bu anahtarlar kullanılır. Ethereum bankalar tarafından satılmaz. Ethereum satın almak için kripto borsalarını ziyaret etmeniz gerekir. Borsalara üye olduktan sonra banka hesabınız üzerinden yatırım gerçekleştirebilir ve kripto para satın alabilirsiniz. Etherium en popüler kripto paralardan bir tanesidir. Sizde bu kripto para birimini satın alarak yatırımlarınızı yapabilirsiniz.

SORUMLULUK REDDİ: Burada yer alan ifadeler yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaları iyice araştırmadan, farklı çevrelerden yorum almadan kesinlikle işlem yapmayın. Güvendiğiniz yatırımcıların yorumlarını okuyun, fikirlerine danışın. Her yatırım işleminin risk içerdiğini unutmayın. Herhangi bir işlem yaparken kendi kararınızı kendiniz verin. KriptoBorsa , yatırım ürün ya da hizmetlerinden doğan veya doğduğu iddia edilen hiçbir zarar veya kayıptan dolaylı ya da doğrudan sorumlu kabul edilemez.

ethereumkripto borsakripto para
Comments (0)
Add Comment