Taproot Nedir? Bitcoin Taproot Güncellemesi Katkıları

Taproot Nedir? Bitcoin Taproot Güncellemesi Katkıları Taproot, SegWit’in piyasaya çıkmasından bu zamana Bitcoin için en çok beklenen teknoloji güncellemelerinden biridir.

Taproot’un amacı; gizlilik, ölçeklenebilirlik ve güvenliği artırmak için Bitcoin komut dosyalarının çalışma şeklini değiştirmek. Bitcoin dünyadaki en popüler kripto para birimi olsa da, bu sorunlar henüz ele alınmadı. Taproot tam da bunu yapmayı hedefliyor.

Bitcoin Taproot Güncellemesi Katkıları

Bugüne kadar Bitcoin’i geliştirmek “Bitcoin Taproot Güncellemesi” bu konuda Bitcoin’e göre gizlilik ve esneklik avantajları sağlayacaktır. Bu kapsamda Bitcoin madencileri Taproot güncellemesini ağa entegre ederse ağda en büyük değişiklik yaşanacak ve oluşabilecek en gizli ağ seviyesine ulaşılmış olacak. Taproot, ödeme ve senaryo durumuna göre ödeme yöntemleri ekleyecek ve tüm sonuçların aynı görünmesini sağlayacaktır. Bu noktada kök adresler, Bitcoin’in mevcut imza algoritması ECDSA (Eliptik Eğri Kriptografisi) yerine Schnorr imzalarını kullanacak.

Schnoor’un imzaları, Bitcoin‘e “doğrusallık” katacak ve ECDSA kriptografisinden daha küçük ve daha hızlı veri ve işleme operasyonları sağlayacak. Bu “doğrusallık”, Schnoor akıllı sözleşmelerinin ECDSA firmalarının yapamayacağı işlemleri gerçekleştirebileceği anlamına gelir. Bu, Taproot’u uzun zamandır beklenen bir güncelleme haline getirdi. Çünkü Bitcoin işlemlerinin gizliliğini artıracak ve daha hafif ve daha karmaşık “akıllı sözleşmelere” izin verecek. Schnoor ve Taproot kullanılarak toplanan imzalar, bu işlemlerin normal işlemler gibi görünmesini sağlayacaktır.

Bu güncelleme ile blockchain üzerinde gerçekleşecek olan veri ve işlem miktarı azalacaktır. Daha düşük işlem ücretlerine izin verecek ve işlem sayısı azaldıkça bloklar için daha fazla işleme izin verecek. Taproot kullanmak, çoklu imza Bitcoin işlemlerini daha ucuz, daha özel ve uygulanması daha kolay hale getirecek. Bu, Bitcoin blok zinciri aracılığıyla yürütülen akıllı sözleşmelerin esnekliğini artıracak ve akıllı sözleşme kullanıcıları tarafından yapılan işlemlerin normal Bitcoin işlemleri gibi görünmesini sağlayarak daha fazla gizlilik sağlayacaktır.

Bitcoin madencilerinin çoğunun Taproot‘a desteklerini açıkladıklarını biliyoruz. Bu güncellemenin madenciler tarafından benimsenmesiyle birlikte deneme sürümü de başlamış oldu. Şu ana kadar önemli bir sorunun bulunamaması, Taproot’un yakın gelecekte Bitcoin blok zincirinde yayınlanacağını gösteriyor.

Makalemizi okuduğunuz için teşekkür ederiz. Ayrıca “Bybit Güvenilir mi?” makalemizi inceleyebilirsiniz.

SORUMLULUK REDDİ: Burada yer alan ifadeler yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaları iyice araştırmadan, farklı çevrelerden yorum almadan kesinlikle işlem yapmayın. Güvendiğiniz yatırımcıların yorumlarını okuyun, fikirlerine danışın. Her yatırım işleminin risk içerdiğini unutmayın. Herhangi bir işlem yaparken kendi kararınızı kendiniz verin. KriptoBorsa , yatırım ürün ya da hizmetlerinden doğan veya doğduğu iddia edilen hiçbir zarar veya kayıptan dolaylı ya da doğrudan sorumlu kabul edilemez.

bitcoinkripto borsakripto para
Comments (0)
Add Comment