2021 Yılı Biterken Politikacılardan Bitcoin’e Destek Yağmuru Yağmaya Başladı!

Evet doğru duydunuz. Politikacılardan Bitcoin’e destek yağmuru yağmaya başladı. Bu hafta sizler için gün gün bitcoin için neler oldu? Bitcoin hakkında ne söylenildi? Tüm detaylarıyla paylaşıyoruz. İşte detaylar…

Pazartesi Günü Ünlü Futbolcudan Destek!

Haftanın başlangıcında, Amerikan futbolunun bir efsanesi, oyun kurucu Aaron Rodgers yıllık ortalama 40.000.000 dolar olan maaşının belli bir kısmını bitcoin ile alacağının açıklamasıyla başladık. Paylaştığı bilgide, Twitter’da 1.000.000 dolar civarında da bitcoin armağan ettiğini belirtti. Rodgers, maaşı noktasında ne kadarının bitcoin olacağı noktasında herhangi bir bilgi paylaşımında bulunmadı.

Salı Günü El Salvador’dan Yeni Gelişme!

Yerli para kullanımında Bitcoin’i kullanımına başlayarak bir ilke imza atan El Salvador, ülke olarak satın almış olduğu 1.110 Bitcoin gibi ciddi bir rakamın getirisiyle 20 okul yaptıracağını belirtti.

El Salvador aynı şekilde, Bitcoin‘den gelen karın belli bir kısmıyla yaptırılması planlanan hayvan hastanesinin de tanıtımını yaptı.

Aynı gün Amerikan Miami Belediye Başkanı Suarez, önümüzdeki ayın maaş çekiminin tamamını bitcoin ile yapacağının sözünü verdi ve Amerikan tarihine geçti. Tabi Salı günü gerçekleşen tek haberler bunlar değil. Missouri Belediye Başkanı Stewart, bu diyaloğun dışında kalmayarak Bitcoin için “mantıklı olan tek finansal şey” açıklamasında bulundu.

Çarşamba Günü Bitcoin İçin Dolu Dolu Geçti!

Haftanın ortasında, NewYork seçimlerini kazanan Eric Adams, seçimden önce NewYork City’yi Bitcoin adına “Dünya’nın merkezi” yapacağına dair söz vermişti. Seçimleri kazanmasının ardından gözler Adams’a kısa zaman içerisinde çevrilecektir.

Tayland’da ise ülkenin yerel büyük bankalarından biri olan Siam Commercial Bank, Tayland’ın yine en büyük bitcoin borsası olan Bitkub’un hisselerini satın aldı.

Daha sonraki saatlerde ise, yine Asya’da Tayland ve Vietnam’ın sınır komşusu olan Laos, önümüzdeki yıl için Bitcoin madenciliği yaparak 200 milyon dolar civarında bir gelir etmeyi hesap ettiklerini belirttiler. Laos geçmişten bugüne milli gelirin yaklaşık 3 milyar dolara ulaşmasının tahmininde bulundular.

tayland-laos

Perşembe Günü Yaşanan Gelişme Akıllarda “Hindistan’da Bitcoin İçin Yasallaştırma Gelebilir mi?” Sorularını Canlandırdı! 

Hindistan’ın en büyük dijital ödeme sistemi olan Paytm, kripto borsa ve içerisinde bulunan paralar noktasında düzenleyici net kurallar gelmesi halinde, ülkede bulunan milyonlarca tüccarla beraber 350 milyona yakın kullanıcısına bitcoin hizmetlerini sunmaya çalışacağını belirtti. Bitcoin 2018 yılında Hindistan’da yasaklanmıştı ancak geçen yıl bu yasak kaldırılmıştı.

Cuma Günü Bitcoin’e Bir Destek Tennesse Başkanından! 

Hafta biterken Amerikan Tennessee Belediye Başkanı Scott Conger’da bu haftaki akıma katılarak “bir sonraki maaşımı direkt bitcoin’e çevireceğim.” diye belirtti. Bir Amerikan yazılım şirketi ise haftanın son gününde 100 BTC satın aldı. Daha önce de satın almış olduğu Bitcoin’lerle toplam elde bulunan BTC değerini 8.1 milyona çıkardı.

Makalemizi okuduğunuz için teşekkür ederiz. Kripto Borsa’yla ilgili detaylı bilgi almak için “Başkan Suarez 2021 Yılı Biterken Bitcoin Tarihine Adını Yazdırdı!” haberimizi inceleyebilirsiniz.

SORUMLULUK REDDİ: Burada yer alan ifadeler yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaları iyice araştırmadan, farklı çevrelerden yorum almadan kesinlikle işlem yapmayın. Güvendiğiniz yatırımcıların yorumlarını okuyun, fikirlerine danışın. Her yatırım işleminin risk içerdiğini unutmayın. Herhangi bir işlem yaparken kendi kararınızı kendiniz verin. KriptoBorsa , yatırım ürün ya da hizmetlerinden doğan veya doğduğu iddia edilen hiçbir zarar veya kayıptan dolaylı ya da doğrudan sorumlu kabul edilemez.

bitcoin
Comments (0)
Add Comment