S&P, Türkiye’nin yerel para cinsinden kredi notunu düşürdü

S&P’den yaptığı açıklamada, Türkiye ekonomisi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bulunduğu değerlendirme neticesinde olumsuz bir görüşe vardı. Detaylar için kriptoborsa.com.tr

S&P Türkiye’nin kredi notunu düşürdü!

S&P, Türkiye’nin yerel para cinsinden kredi notunu “BB-“den “B+”ya indirdiği bildirildi. Yapılan açıklamada, Türkiye’nin kredi notu görünümü “negatif” olarak koruduğu öne sürüldü.

Rusya-Ukrayna savaşının gıda ve enerji fiyatlarının yükselişiyle Türkiye’yi etkileyeceğine işaret edildi. Kamu politikalarının ve para tedbirlerinin etkinliğinin sürekli ve artan sağduyunun artışının yaşanması halinde kredi notunu durağan olarak revize edilebileceği bildirildi..

S&P yaptığı açıklamada, Türkiye ekonomisi için 2022 yılında yüzde 2,4 ve 2023 yılında 2,9 büyümesinin beklendiği belirtildi.

Makalemizi okuduğunuz için teşekkür ederiz. Kripto Borsa’yla ilgili detaylı bilgi almak için “2021 Yılının Sonuna Yaklaşırken Hangi Altcoin Alınmalı” haberimizi inceleyebilirsiniz.

SORUMLULUK REDDİ: Burada yer alan ifadeler yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaları iyice araştırmadan, farklı çevrelerden yorum almadan kesinlikle işlem yapmayın. Güvendiğiniz yatırımcıların yorumlarını okuyun, fikirlerine danışın. Her yatırım işleminin risk içerdiğini unutmayın. Herhangi bir işlem yaparken kendi kararınızı kendiniz verin. KriptoBorsa , yatırım ürün ya da hizmetlerinden doğan veya doğduğu iddia edilen hiçbir zarar veya kayıptan dolaylı ya da doğrudan sorumlu kabul edilemez.

ekonomiS&Ptürkiye
Comments (0)
Add Comment