Tokenimin Tutması İçin En Önemli Faktörler Nelerdir ?

Bir tokenin kullanım amacından tutun pazarlamasına kadar insanlar tarafından satın alınmasında pek çok faktör mevcuttur. Sizlere detaylarıyla tokeninizin tutmasındaki faktörleri sıralayalım.

Tokenimin Tutması İçin Amacını Belirleyin! 

Kullanım amacı: Coinin kullanım amacı insanları satın almaya cezbeden en önemli faktörlerden biridir. Ne amaçla üretildi ? Ne amacı hizmet ediyor ? İnsanlara kar amaçlı mı, yoksa daha faydalı amaçları mı var ? Öncelikle tokeni üretmeden önce bu sorulara cevap verin ?

Tokenin altyapısı nedir ?

İnsanlar bu tokeni satın almadan önce altyapısını da öğrenmek isteyecektir. Altyapısının transfer maliyetleri yüksek mi yoksa düşük mü ? Bu altyapıyla kolayca o tokeni alıp satabilir miyim ? Yoksa yüksek gas maliyetlerinden dolayı sıkıntı mı yaşarım ? Altyapısı gelecek vaad ediyor mu ? Bu sorular tokenin tutması için önemli sorulardan biridir ?

Tokenin Whitepaper’ı nasıl ?

Öncelikle bu soruyu yanıtlamadan önce whitepaper nedir biraz irdeleyelim.  Beyaz kitap, bir çeşit yönergedir. Asıl olarak devletler tarafından resmi olarak yayımlanırlar. Son zamanlarda, iş dünyasında da müşterileri eğitmek, piyasa eğilimlerini belirtmek ya da alış kararlarına yardımcı olmak için de kullanılmaya başlanmıştır. Bir tokene yatırım yapmak isteyen kişi öncelikle whitepaper a bakacaktır. Sizde whitepaper da detaylıca coininzin amacını, ideallerini, misyonunu, vizyonunu, altyapısını, takımını ve gelecek planlarını yazmalısınız. Whitepaper ile ilgili başlığımızda bu konuya detaylıca gireceğiz.

Tokenin Gelecek Planlamaları

Bir tokeni ürettiğinizde o tokenin geleceğini de yatırımcıya berrak bir şekilde sunmalısınız ki yatırımcının kafasında soru işareti kalmasın. Örneğin 750 milyon tane token ürettiyseniz ve bunun belirli bir seviyesini arz ettiyseniz yatırımcı sizden gelecek planlamasını net bir şekilde isteyecek ki siz gelecekte arz yaptığınızda elindeki tokenler zarar etmesin. Veya gelecekte tokenin arz planlamaları haricinde diğer teknolojik altyapı yatırımları da müşteriyi cezbeden diğer unsunlardır.

KriptoBorsa olarak sizler için hazırlamış olduğumuz tokenimin borsada yer alması için neler yapmalıyım? adlı makalemizi okuduğunuz için teşekkür ederiz. Kripto Borsa’yla ilgili daha detaylı bilgi almak için “Tokenimin Borsada Yer Alması Için Neler Yapmalıyım?” haberimizi inceleyebilirsiniz.

SORUMLULUK REDDİ: Burada yer alan ifadeler yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaları iyice araştırmadan, farklı çevrelerden yorum almadan kesinlikle işlem yapmayın. Güvendiğiniz yatırımcıların yorumlarını okuyun, fikirlerine danışın. Her yatırım işleminin risk içerdiğini unutmayın. Herhangi bir işlem yaparken kendi kararınızı kendiniz verin. KriptoBorsa , yatırım ürün ya da hizmetlerinden doğan veya doğduğu iddia edilen hiçbir zarar veya kayıptan dolaylı ya da doğrudan sorumlu kabul edilemez.

 

tokentoken çıkarmatoken whitepaper
Comments (0)
Add Comment