Tokenimin borsada yer alması için neler yapmalıyım?

Tokenimin borsada yer alması için neler yapmalıyım? Token çıkarırken dikkat edilmesi gerekenler? Token için hangi yazılımlar kullanılabilir? Token ön satış aşamaları hakkında bilgi sahibi olmak ve en geniş bilgilere erişmek için kriptoborsa.com.tr

Bir Token Oluştururken Nelere Dikkat Edilmeli

Bir token oluştururken tokenin tutması için en önemli faktörlerden biri tokenin bir soruna çözüm olması veya insanların işine yarayan bir işlevinin bulunmasıdır. Bu makalemizde token oluştururken sizlere nasıl iyi bir proje oluşturursunuz ve nasıl bir proje size kazandırabilir anlatmaya çalışacağız.

Bir token oluştururken şu sorulara çözüm bulunmalıdır.

1)Token Hangi Sektöre Hizmet Edecek

Token eğer halkın sorunlarına çözüm arayan bir yapıda ise o tokenin hedef kitlesi halktır. Tokenin hedef kitlesi halk olduğu için daha çok halka hitap eden ve transfer ücretinden tutunda logoya kadar etkinlik kavramının ve alışveriş kavramının birleştiği ve herkese hitap eden içerikler oluşturulmalıdır.

2)Token Yukarıdaki Sektörlere Hitap Ediyor. Peki halk bu tokeni nasıl tanıyacak ?

Twitter hashtagleri ve promosyonlar token için önemlidir. Özellikle tokenin konusu ile alakalı sosyal medya kanallarıyla anlaşılmalı ve bu kanallar aracılığı ile reklam verilerek internet üzerinden pek çok İzmirliye ulaşılmalıdır. Ayrıca coin tanıtım sitesi ve yerel gazetelerine tanıtım yazısı veya reklam şeklinde yazılar almakta faydalı olabilmektedir.

3)Token İçin Hangi Yazılımlar Kullanılmalı

Tokenin için Binance Smart Chain ağını öneriyorum. Çünkü transfer ücretleri düşük. Halkın kolayca Binance’a para yükleyip artık hangi borsada isek o borsalardan kolayca satın alabileceği ücretler var. Tabi token için yazılımcının da kendini kanıtlamış olması gerekmekte, hatta yazılım piyasaya sürülmeden önce Certik gibi yazılımı teknik olarak kontrol eden şirketlerden yazılım teknik analiz hizmeti satın alınabilir.

Önemli: Token’de Alım Satım ve Yakım Gibi Özel Fonksiyonlar Bir Karışıklığa Neden Olur mu ?

Açıkça söylemek gerekirse bu fonksiyonları token eklediğinizde, (bazı borsalar bu fonksiyolara special function diyor) Tokeninizin bazı borsalarda yer alması mümkün olmamaktadır. Yani token her transfer ücretinde özel bir fonksiyon üretirse –ki pancakeswap’tan kazanmak  için bu fonksiyonlar üretilir- bazı borsalarda yer alamazsınız. Bunu iyi ince eleyip biraz düşünmek gerekiyor.

4)Token İçin Nasıl Bir Domain Seçilmeli

Şu anda en popüler token domainleri, finance uzantısı, io uzantılarıdır. Ama web’in geleneksel kesimine hitap ediyorsa tuhaf karşılamaması adına .com almanızı tavsiye ederim.

Site İçin Hangi Yazılımlar Kullanılmalı

Site için yönetim panelleri ve veri ekleme bölümlerinde PHP kullanılabilir. Hatta eğer masraftan kaçınılmak isteniyorsa WordPress’te çok iyi temalar mevcut bu temalardan satın alınıp editlenebilir. Ön satış için javascript ile belirlenen rakamı yazınca o rakamla örneğin 1 bnb yazınca kaç İzmir token satın alabilirim öğrenebileceğim bir sistem getirilebilir.

Token Ön Satışta Neler Yapılmalı

Tokeni çıkardık. Şimdi ne yapmalıyız ?

Tokeni çıkardıktan sonra ilk hamle görünülürlük açısından “Dünya Coin Tanıtım Sitelerine” gönderim olmalıdır. Eğer bu sitelerde token camiasıyla ilgili olanlar sizi görmezlerse yerel bir girişim olarak görüp beğenmeyebilirler. Girişimin evrensel boyutta olması adına, coincodex, coinranking, nomics, gibi coin tanıtım sitelerine hemen gönderimde bulunun.

Token Ön Satıştan Önce Yapılması Gerekenler

Ön Satıştan Önce Twitter hesabının aktif kullanılmasını tavsiye ediyorum. Twitter hesabında İzmir ile ilgili dikkat çekici tweetler atılabilir. Ve bu tweetlerde grafik kesinlikle kullanılmalıdır. Ayrıca telegram grubu kesinlikle açılmalı, hatta reddit grubu bile açılmalıdır. İnstagram, discourd ve medium gibi tüm platformlarda olmak kullanıcıya güven verecektir.Github’a yazılımın eklenmesi ve token ile ilgili sayfa açılmasını da şiddetle tavsiye ediyorum.

Token Ön Satışta Neler Yapılmalı Neler Yapılmamalı

Ön satışta kesinlikle dünya coin tanıtım sitelerinin ICO bölümlerine gönderim yapılmalı.Haber sitelerine ön satışla ilgili tanıtım yazısı göndermenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Fenomenlere para verme diye bir olay var. Bir fenomen bir tweet için sizden yaklaşık 4000 dolar gibi rakamlar istiyor. Eğer değer diyorsanız para verebilirsiniz. Çünkü bazen dönüş oluyor.

Token Ön Satış Sonrası Neler Yapmalı ?

Ön satış sonrası pancakeswap’ta likidite yapılabilir. Çünkü kitlenin yani bsc token kovalayan kitlenin genellikle pancakeswap’ı bilen ve orayı seven bir kitle olması muhtemeldir. Pancakeswap’ta ki likidite işlemi için bir Türkçe bir İngilizce sayfa açılmalıdır. İngilzce sayfada ekip üyeleri İngilizce tweet atarak tokene de alıcı çekmeye çalışabilir.

Diğer borsalarla anlaşmak istiyorsanız orta ölçekli borsalar 1000 dolardan başlayan fiyatlar vermektedir. Bu sebepten her borsayla anlaşımamalı ve tokeninizin kitlesinin kolayca üye olabileceği ve dolandırılmayacağı borsalar seçilmelidir. Uzun vadeli olan en az 2-3 yıl boyunca aktif kalmış borsalarda yer almanızı tavsiye ediyorum.

Tokenin Ekibi Nasıl Organize Olmalı

Token için kurulacak ekipte 1 adet sosyal medya uzmanı olmalıdır.

1 adet yazılımcı (Freelancer tercih etmenizi öneririm fakat istediğiniz zaman ulaşıp yazdırabileceğiniz kişi olmalı)

1 Adet Yönetim işlerine bakan

1 Adet Promosyon işleri ile uğraşan

1 Adet’te CEO

Talebe göre haftalık 30-40 dolara tweet atma, sitelere kayıt yapma işlemlerini yapan öğrenci kardeşlerimiz mevcut bu sektörde. Onlarda bulunabiilr.

Yani ortalama 5 aktif kişinin token ile ilgilenmesi gerekmektedir.

KriptoBorsa olarak sizler için hazırlamış olduğumuz tokenimin borsada yer alması için neler yapmalıyım? adlı makalemizi okuduğunuz için teşekkür ederiz. Kripto Borsa’yla ilgili daha detaylı bilgi almak için “Cointool ile BSC Ağında Token Nasıl Çıkarılır? – Resimli Anlatım 2022” haberimizi inceleyebilirsiniz.

SORUMLULUK REDDİ: Burada yer alan ifadeler yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaları iyice araştırmadan, farklı çevrelerden yorum almadan kesinlikle işlem yapmayın. Güvendiğiniz yatırımcıların yorumlarını okuyun, fikirlerine danışın. Her yatırım işleminin risk içerdiğini unutmayın. Herhangi bir işlem yaparken kendi kararınızı kendiniz verin. KriptoBorsa , yatırım ürün ya da hizmetlerinden doğan veya doğduğu iddia edilen hiçbir zarar veya kayıptan dolaylı ya da doğrudan sorumlu kabul edilemez.

 

 

Cointoken çıkarmatoken ön satış
Comments (0)
Add Comment