Yapay Zeka İnsanımsı Robot Sophia NFT Koleksiyonu Çıkardı!

Üstün Yapay Zekâ İnsanımsı Robot Sopfia’yı ilk kez 2016 yılında tanıdık. Söylediği ilk cümle ‘’İnsan ırkının bitmesini istiyorum.’’ olmuştu.

2021 yıllarına geldiğimizde Sopfia, Anne olmak istediğini ve dünyada artık daha fazla Yapay Zekâ olması gerektiğini söylemişti. Anne olmak isteyen Sopfia bu önerisinden sonra geri plana çekildi ve 2022 yılının başlarında tekrar ön plana çıktı.

Mart aylarında, İtalyan Sanatçı Andrea Bonaceto ile birlikte çizimler ve tablolar hazırlamaya başladı. Andrea ile birlikte hazırladıkları bu eserleri NFT Koleksiyonu haline getirerek geçtiğimiz günlerde satışa çıkardı ve dünyanın en önemli üstün Yapay Zekâsı olan İnsanımsı Robot Sopfia bu koleksiyondan tam 700.000$ kazandı.

Koleksiyon anlaşması gereği ise İtalyan Sanatçı Andrea Bonaceto ile birlikte tüm geliri yarı yarıya bölüştüler. Sopfia ve Andrea’nın hazırladığı bu koleksiyonun satışları ise hala devam etmektedir.

Ethereum ağı üzerinde bulunan bu NFT Koleksiyonu bir Yapay Zekâ tarafından hazırlandığı için yoğun ilgi görmektedir.

Bugünlerde sadece 6 yaşında olan Yapay Zekâ Robot Sopfia, daha ömrünün başlangıcında NFT Teknolojisi sayesinde bir dolar zengini oldu. Çok Yakında Sofia’ya basın mensupları bu parası ile ne yapacağını sormayı planlıyor.

 

HERKES NFT KOLEKSİYONU OLUŞTURABİLİR Mİ?

Bu sorunun cevabı aslında çok basit…

Herkes NFT Koleksiyonu oluşturabilir, NFT Satın alabilir çünkü NFT Dediğimiz olgu aslında sanal bir tapudur. Dijital dünyadaki tüm fotoğrafların, videoların, ses dosyalarının ve diğer birçok formatın sahibinin kim olduğunu kanıtlayan teknolojinin ta kendisidir.

6 Yaşındaki bir Yapay Zekâ Robot bile bir NFT Koleksiyonu oluşturabiliyor ise dünyadaki herkes NFT Oluşturabilir ve satabilir.

Önümüzde ki yıllarda NFT ve Metaverse dünyası çok ciddi bir yükseliş yakalayacak ve birçok meslek, birçok sektör tamamen artık yönünü bu dünyaya çevirecek. NFT dünyasının dinamiklerini ve sistemin çalışma prensiplerini en ince ayrıntısına kadar anlatan Ali Yalçın’ın ‘’Geleceğin Rüyası Metaverse’’ isimli kitabı bilgi sahibi edinebileceğiniz kitaplar arasında yer alıyor.

 

SOPFIA, TÜRKİYE’Yİ DE ZİYARET ETTİ!

2018 yılının Nisan ayında bir reklam filmi için Türkiye’ye gelen Sophia, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamayı unutmadı.

 

NFTNFT Yatırımları
Comments (0)
Add Comment