Binance Up Down Nedir? Bilgin ile Kazan!

Binance Up Down sürekli bir çok yerde gördüğünüz ama net bir cevabı olmayan terimler. KriptoBorsa olarak bu terimleri sizler için anlaşılır hale getirdik.

Binance Up Down Nedir?

Binance borsası, BTCUP ve BTCDOWN olmak üzere iki kendi kendine kaldıraçlı tokeni açıkladı. Bunun kısaltması BLVT’dir (Binance Kaldıraçlı Token). Bununla beraber birçok coinde de şuan kaldıraç mevcuttur. Bunların arasında BNB’de vardır. BLVT, spot piyasada basit kaldıraçlı ticarete olanak sağlayan bir kripto para birimidir.

BTCUP – Fiyat yükseldikçe Bitcoin fiyatını yükselten ve uzun bir pozisyondan daha fazla kâr etmenizi sağlayan bir token.

btcup

BTCDOWN — Bitcoin fiyatını düşürerek kısa bir pozisyonda daha fazla kar etmenizi sağlayan bir token.

btc down

Tokenlerin kaldıraç oranı yüzde 1,5 ile 3 arasında. Belirli bir değeri yoktur. Binance’e göre bu fiyatlandırma, piyasa hareketlerine göre otomatik olarak değiştirilir.

Kaldıraçlı tokenlerin fiyatın yeniden dengelendiği, yeniden dengeleme olarak bilinen kısmı en önemli kısımdır. Daha önce, Bull ve Bear tokenlerindeki hasarın en yaygın nedeni, mekaniğin anlaşılmamasıydı. Pozisyonlar, yalnızca piyasa uygun olduğunda karı maksimize edebilen ve piyasa olumsuz olduğunda kayıpları azaltarak likidasyondan kaçınan Binance kaldıraçlı tokenlerde gerektiği gibi yeniden dengelenir.Yeniden dengeleme aşağıdaki gibi daha derinlemesine açıklanabilir. Daha önce de belirtildiği gibi, kaldıraç oranı yüzde 1,5 ile 3 arasındadır. O sırada gerçek hedef kaldıraç seviyesi her zaman değişir ve dışarıdan görülmez. Mevcut kaldıraç oranını gösteren fiili kaldıraç ve bir sonraki dengeli kaldıraç oranını gösteren hedef kaldıraç iki farklı orandır.

1– Binance’in sepette 100 milyon dolarlık Kaldıraçlı Token fonu ve 180 milyon dolarlık toplam vadeli işlem pozisyonu olduğunu varsayalım. Bu durumda, gerçek artış 1.8x’tir.

2- BTCUSDT sürekli vadeli işlemlerinin fiyatı %5 artarsa, vadeli işlem bahislerinin değeri 9 milyon $ artarak 189 milyon $’a çıkacaktır. Kaldıraçlı tokenler 9 milyon dolar kazanacak ve fonun toplam büyüklüğünü 109 milyon dolara çıkaracak. Bu durumda gerçek kaldıraç yüzde 1,73 olacaktır. Yeni oran yüzde 1,5 ile 3 arasında olacağından dolayı şu anda yeniden dengeleme olmayacak.

3- BTCUSDT sürekli vadeli işlem fiyatının %40 daha artması durumunda vadeli işlem sözleşmeleri 75,6 milyon $ artarak 264,6 milyon $’a yükselecek. Sonuç olarak kaldıraçlı tokenler 75,6 milyon dolar kazanacak ve fon 184,6 milyon dolara yükselecek. Gerçek kaldıraç şu anda 1.43x.

4– Reel kaldıraç oranı 1,5 katından az olduğu için program bu sefer yeniden dengeleyecektir. Gerçek kaldıracı artırmak için algoritma daha fazla vadeli işlem pozisyonu alacaktır. Bu işin en zor yanıdır ve ne kadar satın alacağınıza algoritma karar verdiği için kafanız karışabilir. Örneğin, algoritma 1,43x’ten 1,7x’e yeniden dengelemek isterse, 49,22 milyon dolarlık daha fazla vadeli işlem varlığı satın alacak ve toplam vadeli işlem pozisyonlarını 313,82 milyon dolara veya 1,7x fon büyüklüğüne getirecektir.

Binance Borsasına henüz üye olmadıysanız buraya tıklayarak üyeliğinizi tamamlayarak, kazanmaya başlayabilirsiniz.

Makalemizi okuduğunuz için teşekkür ederiz. Kripto Borsa’yla ilgili detaylı bilgi almak için “Binance 3x 5x Nedir? Kazanmaya Hazır Mısınız?” haberimizi inceleyebilirsiniz.

SORUMLULUK REDDİ: Burada yer alan ifadeler yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaları iyice araştırmadan, farklı çevrelerden yorum almadan kesinlikle işlem yapmayın. Güvendiğiniz yatırımcıların yorumlarını okuyun, fikirlerine danışın. Her yatırım işleminin risk içerdiğini unutmayın. Herhangi bir işlem yaparken kendi kararınızı kendiniz verin. KriptoBorsa , yatırım ürün ya da hizmetlerinden doğan veya doğduğu iddia edilen hiçbir zarar veya kayıptan dolaylı ya da doğrudan sorumlu kabul edilemez.

 

binancebinance downbinance upup down
Comments (0)
Add Comment