Bir Borsa Güvenli mi Nasıl Anlarız ?

Tokenler her geçen arttıkça borsa sayısı da artıyor. Özellikle insanlar borsalardan tokenleri satın alıp kar elde etmek istiyorlar. Fakat bu sırada bazı kurnazlar sahte borsalar üretip insanların oradaki cüzdanlarına ekledikleri tokenlere el koyarak ortadan kayboluyorlar. Peki bir borsanın dolandırıcı olup olmadığını nasıl anlarız. Token Uzmanı Cem Mert yaptığı açıklamada şunları dile getirdi;

“Borsalar o kadar çoğaldı ki bununla birlikte borsaların vurgunları da çoğaldı. Eğer bir token borsası açtıysanız bu borsanın “SEC” ve bulunduğu ülkenin maliyesine kayıtlı olması gerekir. Özellikle kayıtsız borsa sayısı her geçen artıyor. Github gibi sitelerde hazır bulunan açık kaynak kod yazılımlarla yazılım bilenler kısa sürede bir borsa açabiliyorlar. Özellikle token yatırımcıları bir borsanın SEC kayıtlı olup olmadığına ve devletler tarafından izlenip izlenmediğine dikkat etmelidir.

Şüpheli gördüğünü bir borsa varsa önce küçük meblajları cüzdanlara yollayın ve çekebiliyor musunuz diye deneyin. Eğer küçük meblağlarda dahi çekme sıkıntısı ve trade sıkıntısı yaşıyorsanız sakın o borsaları kullanmayın. Özellikle bazı yazılımlarla çok kolay borsa açılabiliyor. Telegram gruplarına katılıp o borsanın yetkililerine borsa ile ilgili sorular sorun eğer sorularınıza büyük bir sabırla cevap vermiyorlarsa yine dolandırıcı olmaları mümkündür ifadesini kullandı.

Github’da özellikle BSC ağı ETH ağı gib pek çok network’un borsası bulunmakta. Bu borsalar eğer linuş ve node.js kullanmayı biliyorsanız kısa sürede kurulabiliyor.

Makalemizi okuduğunuz için teşekkür ederiz. Kripto Borsa’yla ilgili detaylı bilgi almak için “ETH Kripto Para Genel Durumu” makalemizi inceleyebilirsiniz.

 

SORUMLULUK REDDİ: Burada yer alan ifadeler yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaları iyice araştırmadan, farklı çevrelerden yorum almadan kesinlikle işlem yapmayın. Güvendiğiniz yatırımcıların yorumlarını okuyun, fikirlerine danışın. Her yatırım işleminin risk içerdiğini unutmayın. Herhangi bir işlem yaparken kendi kararınızı kendiniz verin. KriptoBorsa , yatırım ürün ya da hizmetlerinden doğan veya doğduğu iddia edilen hiçbir zarar veya kayıptan dolaylı ya da doğrudan sorumlu kabul edilemez.

altcointoken
Comments (0)
Add Comment