2022 yılına girerken Türkiye ekonomisi nasıl düzelir? Bitcoin’in Türk ekonomisine katkıları nelerdir?

Türkiye ekonomisinde son on yıllık dolar/türk lirası dengesini incelediğimizde 20 kasım 2011 tarihinde 1 Dolar karşılığında 1.81 Türk lirası seviyelerindeydi. Takip eden yıllarda Türkiye ekonomisi 2018 yılı itibariyle ciddi bir tırmanışa geçti ve bugün 20 Kasım 2021 tarihinde 1 Dolar karşılığında 11 Türk lirası seviyelerini gördü.

Türkiye’nin ekonomisi nasıl düzelir?

Türkiye ekonomisi gündemde olan erken seçimle düzelir mi? Erken seçimin dolar karşısındaki değer kaybına bir etkisi olur mu? Doların düşmesi mi gerekli yoksa Türk lirasının ve Türk ekonomisinin değer kazanması mı gerekli?

Türkiye ekonomisi;

  • Turizmle beraber gelecek dövizler
  • Yerli sanayinin güçlendirilmesi
  • Tarımın güçlendirilmesi
  • Hammaddenin ülke içinde işlenip değerlendirilip dış pazara sunulması
  • Yabancı yatırımcıların ülkemizde artması

Bu saydığımız etkenler ciddi oranda Türkiye ekonomisini olumlu yönde seyir haline sokacak etkenler fakat Türkiye ve Dünya’da kullanımının günden güne arttığı Bitcoin’in ne gibi faydaları olabilir?

Bitcoin’in Türkiye için önemi ne olabilir?

Bitcoin, Türkiye açısından bir ışıktır. Türk lirası son bir yılda yaklaşık yüzde ellinin üzerinde değer kaybı yaşadı. Bu kayıp yaklaşık 10 yıldır sürmekte. Türk lirasından başka bir para birimine mesela dolara geçmeyi düşünürsek anlık bir rahatlama gelebilir fakat yeterli olmayacaktır. Bitcoin’in, Türkiye’de resmi olarak kullanılmasıysa ekonomiyi baştan aşağı yeniler. Türkiye’nin hiperenflasyondan uzak kalabilmesi için kripto para ile alışverişin yaygınlaşması verilen önerilerin en başında gelebilmektedir.

Bitcoin kullanımının ülkede resmi olarak kabulünün ardından, Bitcoin piyasa değeri 1 trilyon dolar seviyelerine gelmesinde ciddi oranda katkısı bulunmakla beraber hem kripto para hem de dolar girişi olacaktır. Önümüzdeki yıllarda tüm ülkelerde dijital para kullanımının olacağını düşünen analistlere bakacak olursak bu konuda ülkemizin öncü bir davranış sergilemesi anlık olarak olmasa da ileriye yönelik Türkiye ekonomisine büyük artılar katacağı noktasında hemfikir olmakta fayda vardır.

Unutmamak gerekir ki günümüzde her şeyin dijitalleştiği ve yaşamımızı çepeçevre saran bir internet ortamı varken paraların, alışverişlerin ve tüm harcamalarında bir gün dijitalleşmeyeceğini düşünmek yanlış olurdu. Türkiye ekonomisi ciddi bir kalkınma yaşayacaksa bu yalnızca kripto borsalar üzerinden olacaktır. Unutmamak gerekir ki değişmeyen tek şey değişimin kendisidir ve tüm dünya gözle görülür bir şekilde değişirken hepimiz bunun bir parçasıyız. Madem hepimiz bu değişimin bir parçasıyız neden bu değişimin öncüsü olmayalım? Aydınlık her zaman yapacağımız hamlelerde gizlidir.

türkiye ekonomisi

Makalemizi okuduğunuz için teşekkür ederiz. Ayrıca “ERC20 Ağında Token Çıkarma Maliyeti” makalemizi inceleyebilirsiniz.

SORUMLULUK REDDİ: Burada yer alan ifadeler yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaları iyice araştırmadan, farklı çevrelerden yorum almadan kesinlikle işlem yapmayın. Güvendiğiniz yatırımcıların yorumlarını okuyun, fikirlerine danışın. Her yatırım işleminin risk içerdiğini unutmayın. Herhangi bir işlem yaparken kendi kararınızı kendiniz verin. KriptoBorsa , yatırım ürün ya da hizmetlerinden doğan veya doğduğu iddia edilen hiçbir zarar veya kayıptan dolaylı ya da doğrudan sorumlu kabul edilemez.

bitcoinekonomi
Comments (1)
Add Comment
  • zortilonrel

    Greetings! Very helpful advice on this article! It is the little changes that make the biggest changes. Thanks a lot for sharing!