Cardano Kurucusu: Bitcoin’in (BTC) sınırlı programlanabilirliği yeterli değil!

Cardano kurucusu Charles Hoskinson, kısa bir süre önce bir tweetinde Bitcoin’in sınırlı programlanabilirliği sebebiyle UTXO modeliyle fazla ileri gitmediğini belirtti. Genişletilmiş UTXO (EUTXO) muhasebe modelini ileriye yönelik mantıklı bir hareket olarak gördüğünü ifade etti.

Merkeziyetsiz finans (DeFi) alanında ilk sırada yer alan Ethereum, varlıkları dengeler olarak temsil eden hesap tabanlı modeli kullanmakta. Bu sayede yatırımcılar hesaplarında bulunan bakiyenin tamamını harcamak yerine kısmen kullanabiliyor. Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, Bitcoin’in sınırlamalarından sıkıldığı için UTXO yerine hesap tabanlı modeli açarak bir değişikliğe gitti.

Cardano Kurucusu tarafından alıntılanan bir tweet serisinde Twitter kullanıcısı Sooraj, EUTXO mimarisinin Ethereum’un hesap tabanlı modelinden daha iyi olduğunu belirtti.

Cardano kurucusu Hoskinson, Satoshi Nakamoto’nun Bitcoin’in zayıf yanları sebebiyle hesap tabanlı modele geçtiğini iddia etti.

 

Makalemizi okuduğunuz için teşekkür ederiz. Kripto Borsa’yla ilgili detaylı bilgi almak için “Bitcoin Nedir? Bitcoin Güvenilir Mi? (En Detaylı Bitcoin Rehberi)” haberimizi inceleyebilirsiniz.

SORUMLULUK REDDİ: Burada yer alan ifadeler yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaları iyice araştırmadan, farklı çevrelerden yorum almadan kesinlikle işlem yapmayın. Güvendiğiniz yatırımcıların yorumlarını okuyun, fikirlerine danışın. Her yatırım işleminin risk içerdiğini unutmayın. Herhangi bir işlem yaparken kendi kararınızı kendiniz verin. KriptoBorsa , yatırım ürün ya da hizmetlerinden doğan veya doğduğu iddia edilen hiçbir zarar veya kayıptan dolaylı ya da doğrudan sorumlu kabul edilemez.

HesapModeli
Comments (0)
Add Comment