Çin’de Bitcoin Yasağı Gelmeden Önce 2318 Adet BTC Piyasadan Çekildi!

Elde edilen yurtdışı kaynaklı bilgilere göre bir Bitcoin yatırımcı ve madencisinin PEKİN açıklama yapmadan hemen önce toplamda  2318 adet BTC’yi piyasadan geri çektiği öğrenildi. Toplamda bunu iki parça halinde yaptığı görülmektedir. Yaptığı bu işlem yaklaşık 58 milyon dolar karşılık geldiği görülmektedir. Kişinin bu bilgiliyi nereden aldığı hala araştırılmaktadır. Bazı komplike bilgiler de sosyal medyada dolaşmaktadır.

Pekin, kripto para birimlerine yönelik önemli bir duyuru yaptı.

Çin Merkez Bankası Yetkilileri ve sözcüleri dün, kripto para birimlerine yönelik bir açıklamayı basın mensuplarına duyurdu. Yapılan bildiride, Çin Merkez Bankasının, kripto para ticaretindeki artışın ekonomik ve finansal düzeni bozduğunu ve riske attığını söyledi. Merkez bankası kriptoların, yasa dışı ve suç faaliyetlerinin yayılmasına da yol açtığını, Deep Web benzeri illegal sistemler tarafından kullanıldığını söyledi. PBoC’ye göre, illegal bahis-kumar, yasadışı kontrol edilmeyen para toplama, nitelikli dolandırıcılık, saadet zincirleri ve kara para aklama gibi birtakım suçlar, insanların mallarının güvenliğini ciddi şekilde tehlikeye atıyor. Bu yapılan işlemler Çin ekonomisini riske atıyordu.

Ülkenin para gücünü ve bağlılığına dikkat çektiği ilk madde, “kripto para birimlerinin yasal para birimiyle aynı yasal statüye sahip olmadıklarını belirtmek” oldu. Bunun gibi gerekçeler ile Çin Merkez Bankası Yetkilileri “kripto para birimiyle ilgili ticari faaliyetlerin yasa dışı finansal faaliyetler” olduğunun farkına vararak bunları önleyeceğini söyledi.

Miner, Çin’in duyurusundan hemen önce 1.366 Bitcoini piyasadan geri çekti: İşte detaylar

 

Duyurudan hemen önce bu işlemin yapılması kimi kimseler tarafından düşünülmektedir. Fakat kesin bir bilgi olmamaktadır.

Bir madenci duyuru daha kamuoyuna ve basın mensuplarına yayılmadan hemen önce piyasadan 952 BTC’yi aniden geri çekti. Hemen ardından ise piyasadan 1.366 adet BTC aynı şekilde tekrar geri çekildi. Bu sayede toplam duyurudan önce 2318 adet BTC piyasadan geri çekildi. Hemen sonra dalgalanmalar ve düşüşler başladı.

Peki, bu süreçte neler yaşandı? İşlemler nasıl gerçekleşti? İşte dakika dakika, gün gün yapılan tüm işlemlerin kısaca özetini sizler için hazırladık.

 

14.00 – Yatırımcı 952 BTC’yi piyasadan çekti.

09.15 – Yatırımcı 1.366 BTC daha piyasadan geri çekti

09.55 – Çin Merkez Bankası kripto yasağıyla ilgili son dakika haberler geldi

09.57 – Çin Devlet Planlamacıları kripto madencileri için mali destek yok kararı verdi

09.58 – Çin Devlet Planlamacıları madencilerin enerji kredisi piyasalarına katılımını yasakladı.

10.01 – Çin Devlet Planlamacıları, kripto madencileri için daha sıkı enerji kontrolleri olacağını duyurdu

10.04 – Çin Merkez Bankası, kripto para birimi spekülasyon riskini elden çıkarmak için bildirim yayınladı

10.07 – Çin Merkez Bankası kripto ile ilgili faaliyetlerin yasa dışı olduğunu söyledi

10.08 – Çin, denizaşırı kripto şirketlerinin Çinli yatırımcılara hizmet vermesini yasakladı ve engelleyeceğini bildirdi.

10.09 – Yönetmelikleri uygulamak için getirilecek sert yeni cezalar olacağını uymayanların yargılanacağını belirtti.

 

Toplamda 15 dakika sürmüştür. 15 Dakikada milyon dolarlar geldi ve gitti hayatınızı belirleyecek olan bir şey için çok beklemenize gerek yok etrafınızda milyon dolarlar kazanılıyor ve kaybediliyor. Yapmanız gereken tek şey doğru ve zamanlı bakmaktadır. Makalemizi okuduğunuz için teşekkür ederiz. Kripto Borsa’yla ilgili detaylı bilgi almak için “DeFi Sistemlerinin Avantajı Nedir?” makalemizi inceleyebilirsiniz.

 

 

SORUMLULUK REDDİ: Burada yer alan ifadeler yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaları iyice araştırmadan, farklı çevrelerden yorum almadan kesinlikle işlem yapmayın. Güvendiğiniz yatırımcıların yorumlarını okuyun, fikirlerine danışın. Her yatırım işleminin risk içerdiğini unutmayın. Herhangi bir işlem yaparken kendi kararınızı kendiniz verin. KriptoBorsa , yatırım ürün ya da hizmetlerinden doğan veya doğduğu iddia edilen hiçbir zarar veya kayıptan dolaylı ya da doğrudan sorumlu kabul edilemez.

bitcoinkripto para
Comments (1)
Add Comment
  • Elif

    Özellikle kripto para piyasası ile ilgili makallerinizi beğenerek okudum çok bilgilendirici