Çin Yeni Yılı Sonrası Bitcoin Fırladı!

Şubat ayı itibariyle Bitcoin fırladı. Çin kaplan yılında geçtiğimiz 3 yılda da Bitcoin fiyatında düşüş yaşandı. Çin’de “Kaplan Yılı” 1-3 şubat tarihleri arasında kutlanıyor. Bitcoin’de kaplan yılı geçmesine rağmen ciddi anlamda bir düşüş yaşanmadı. Uzmanlar, Çin’in ülkede koymuş olduğu yasaklarla işlem hacminin azalması ve madencilik payının azalmasıyla geçtiğimiz senelerde olduğu kadar etkilemeyeceğini belirtmişti. Hafta başında yaşanan bu yükseliş haftanın devam eden günlerinde de devam etti.

Haftasonu 42.000 dolar seviyelerine yükselen Bitcoin, Haftanın başlangıcıyla beraber yüzde 5 yükseliş yaşadı. Bitcoin, 42.000 dolar seviyelerinden 43.900 dolara kadar yükseldi. Bitcoin gibi Ethereum fiyatında da %6 bir yükselme yaşandı.

bitcoin fırladı

Bitcoin Fırladı: 2022 yılı boğa yılı mı?

Fiyatların yükselişini uzmanlar 2022 yılı boğa yılı olacak diye de yorumlamaya başladılar. Bitcoin şubat ayı itibariyle yaklaşık yüzde 20 oranında yükseldi. Bu yükselme beraberinde altcoinlerinde yükseldiğini gözlemlemekteyiz.

Kripto para boğa sezonuna girer mi?

Birçok analist ve CEO Bitcoin’in yıl içerisinde 150 bin dolar seviyelerine göreceği kanaatinde. Bizlerde Tradingview üzerinden yaptığımız analizler neticesinde ise Bitcoin’in kademeli olarak 120 bin dolar seviyelerini göreceği kanaatindeyiz.

2022 yılında Kripto Para piyasasında boğa sezonu yaşanacak mı?

Amerika’da son yıllarda Aralık ayında noel tatilinde kripto paralarda düşüş yaşandı. Aynı şekilde son üç yıl içinde, Çin Kaplan Yılında da aynı düşüşler gözlemlendi. Kaplan Yılı’nın daha önceki senelerde olduğu kadar bu sene kripto para pisayasını etkilemedi.

bitcoin boğa sezonu

Bitcoin Yüzde 33 Değer Kazandı!

Bitcoin 2022 yılı Ocak ayında yüzde 23 değer kaybı yaşadı. Özellikle küçük yatırımcılar bu konuda bir güvensizlik yaşadı. Sosyal medya ve birçok analist bu noktada Bitcoin’in ayı piyasasına gireceğini ve 20 bin dolar seviyelerine kadar düşeceğini belirtmişti. Fakat 31 ocaktan bugüne kadar ki süreçte ise Bitcoin yüzde 33’e yakın değer kazandı.

Bitcoin şuan haberin yazıldığı an itibariyle 44.850 dolar seviyelerinde.

Makalemizi okuduğunuz için teşekkür ederiz. Kripto Borsa’yla ilgili detaylı bilgi almak için “2021 Yılı Biterken Politikacılardan Bitcoin’e Destek Yağmuru Yağmaya Başladı!” haberimizi inceleyebilirsiniz.

SORUMLULUK REDDİ: Burada yer alan ifadeler yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaları iyice araştırmadan, farklı çevrelerden yorum almadan kesinlikle işlem yapmayın. Güvendiğiniz yatırımcıların yorumlarını okuyun, fikirlerine danışın. Her yatırım işleminin risk içerdiğini unutmayın. Herhangi bir işlem yaparken kendi kararınızı kendiniz verin. KriptoBorsa , yatırım ürün ya da hizmetlerinden doğan veya doğduğu iddia edilen hiçbir zarar veya kayıptan dolaylı ya da doğrudan sorumlu kabul edilemez.

bitcoinbitcoin tahminiboğa sezonukripto para
Comments (0)
Add Comment