Curve (CRV) Coin Nedir? CRV Coin Geleceği 2022-2023 Lideri Tanıyalım!

 

Curve, Ocak 2020’deki başlangıcından bu yana, Ethereum’un merkezi olmayan finans (DeFi) ekosisteminde hızla lider bir oyuncu olarak kendini kanıtladı. Curve, DeFi endüstrisindeki en hızlı genişleyen protokollerden biridir ve kullanıcılara kripto para birimini almak ve belirli altcoinleri takas etmek için merkezi olmayan bir ortam sunar.

Curve (CRV) Coin Nedir?

Curve (CRV) Coin, tanımı gereği bir likidite toplayıcıdır. Başka bir deyişle, herhangi bir finansal piyasanın önemli bir özelliği olan likiditenin kurulmasını teşvik etmek için teşvikler sağlayan merkezi olmayan bir borsadır.

Curve, kullanıcılara çeşitli Ethereum tabanlı varlıkları değiş tokuş etmenin basit bir yolunu vermeyi amaçlayan bir protokoldür. Tether’in USDT, USD Coin ve DAI gibi USDT sabit paraları ve renBTC ve Wrapped Bitcoin gibi Ethereum tabanlı Bitcoin belirteçleri üzerindeki konsantrasyonu dışında Curve’i diğer DEX’lerden (merkezi olmayan borsa) ayıran nedir?

Cevap biraz dolambaçlı olsa da, işlemlerin nasıl yapıldığına ve likiditenin nasıl teklif edildiğine bağlı.

Belirli bir siparişteki satın alma emirlerini eşleştirmek için satış emirlerine ihtiyaç duyan tipik merkezi olmayan borsaların aksine, piyasa likiditesini desteklemek için bir piyasa yaratma algoritması veya algoritmaları kullanılır. Curve artık tam otomatik bir piyasa yapıcı protokolüdür. Piyasa yapıcı, bir piyasaya likidite sağlamak ve alış ve satış fiyatları arasındaki farktan kâr sağlamak için finansal araçları alıp satan bir yazılım veya varlıktır. Curve, bir piyasa yapıcı algoritması kullanarak platformunda sipariş eşleştirmeyi hızlandırabilir.

Curve, diğer Ethereum tabanlı DeFi protokolleri ile aynı şekilde, isteyen herkesin piyasaya likidite sunabilmesi açısından benzersizdir.

Curve; Tüm kullanıcılara piyasaları tarafından desteklenen varlıklar sağlarken, geleneksel piyasa yapıcılar bazen bir piyasaya likidite sağlamak için borsa tarafından sağlanan veya kendi varlıklarını kullanır. Likidite tedariğinden elde edilen potansiyel kâr, insanları bunu yapmaya motive eder. Ücretler, daha sonra likidite sağlayıcılarına aktarılan bu merkezi olmayan likidite havuzları tarafından tahsil edilir. Bir havuza kripto para yatırmanın kâr potansiyeli, büyük ölçüde bir havuzun günlük olarak aldığı mevduat hacmine göre belirlendiğinden büyük ölçüde değişir.

Curve’nin kendi verilerine göre, Bileşik havuzundaki ortalama likidite sağlayıcısı yılda 5,51% kazanabilirken, Binance USD havuzundaki tipik likidite sağlayıcısı iki katı kadar kazanabilir.

Curve (CRV) Coin Yükselir mi ?

Curve coin 2022 yılında ne olacak? Curve coin yükselir mi? gibi sorularınızı kısa vadeli hedefler koyarak göstergelerle inceleyelim. CRV coin 4 ocaktan bu yana yaklaşık yüzde 40’a yakın bir düşüşü yaşadı. 10 ocak tarihinde ise CRV coin yükseliş yaparak 3 günde yaklaşık %25 kar ettirdi. Peki bu yükseliş sürecek mi?

CRV Coin’de Tradingview üzerinden analizler yaptık. Geçelim analizlere..

Göreceli Güç Endeksine 4 saatlik grafikte baktığımızda herhangi bir sorun gözükmüyor. Şuan daha da yükselebileceğini düşünürsek RSI bizlere al vermektedir.

4 saatlik crv coin rsi analiz

Tekrar Göreceli Güç Endeksi’ne bakalım fakat bu sefer 1 günlük grafikte inceleyelim. 1 günlük grafikte RSI göstergesine baktığımızda henüz 50 seviyelerinde. Uzun vadeli yatırımcılar için CRV coin tam al dönemine girdi.

crv coin 1 günlük rsi

Tabi yalnızca RSI göstergesine bakarak karar vermeyelim gelin bir de MACD ve CCI göstergelerini de inceleyelim.

MACD göstergesine 4 saatlik grafikte incelediğimiz de CRV coin düşecek gibi durmuyor.MACD göstergesine göre 11 Ocak’ta al veren CRV Coin’in yükselişi devam edebilir.  4 saatlik göstergeye göre CRV coin için herhangi bir sat alarmı oluşmamıştır.

crv coin 4 saatlik macd analiz

MACD göstergesine 1 günlük grafikte incelediğimiz de CRV coin için henüz al pozisyonu oluşmamış. MACD göstergesinde mavi çizgi yukarı yönlü kırılmış bulunmakta fakat henüz net bir al pozisyonu oluşmamıştır. Önümüzdeki günlerde MACD mavi çizgisi kırmızı çizgisini yukarı yönlü keserse CRV coin için al pozisyonu oluşur.

crv coin 1 günlük macd analiz

Son olarak CCI göstergesini inceliyoruz. CCI göstergesine 4 saatlik grafikte incelediğimizde herhangi bir sat alarmı oluşmamıştır. Sat vermemekle beraber tepe noktaya henüz ulaşmayan CCI göstergesine göre CRV coin alım yapılabilir.

crv coin 4 saatlik ccı göstergesi analiz

Son olarak CRV Coin 1 günlük grafikte CCI göstergesini inceleyeceğiz. CCI göstergesine 1 günlük grafikte incelediğimizde uzun vadeli olarak henüz yeni al pozisyonu oluşmuş durumda.

crv coin 1 günlük cci analiz

Curve Coin Geleceği 2022-2023 

Şuanki grafikler üzerinden yaptığımız incelemelere üzerinden Curve Coin geleceği hakkındaki soruları yanıtlayacağız. Göstergelerin CRV geleceği için 2022 yılında sinyaller olumlu gözüküyor. Şuan ilk oluşturduğumuz hedef 6.5 dolar seviyeleridir.  Uzun vadeli hedef ise 27 dolar seviyeleridir. Curve coin güçlü altyapısı ve hedefleri sayesinde önümüzdeki süreçte yükselmesi beklenen coin listemiz arasındadır. 2023 yılına ise 150$’ın üstünde listelenmesi kendi kendine geliştirmesi neticesinde belli olabilir.

Verilerin tamamı tradingview.com üzerinden incelenmiştir.

Makalemizi okuduğunuz için teşekkür ederiz. Kripto Borsa’yla ilgili detaylı bilgi almak için “2022 yılı Dogecoin Fiyat Analizi! Dogecoin geleceği ne olacak?” haberimizi inceleyebilirsiniz.

SORUMLULUK REDDİ: Burada yer alan ifadeler yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaları iyice araştırmadan, farklı çevrelerden yorum almadan kesinlikle işlem yapmayın. Güvendiğiniz yatırımcıların yorumlarını okuyun, fikirlerine danışın. Her yatırım işleminin risk içerdiğini unutmayın. Herhangi bir işlem yaparken kendi kararınızı kendiniz verin. KriptoBorsa , yatırım ürün ya da hizmetlerinden doğan veya doğduğu iddia edilen hiçbir zarar veya kayıptan dolaylı ya da doğrudan sorumlu kabul edilemez.

crv coincurvecurve coinkripto borsakripto haber
Comments (0)
Add Comment