Dünya’nın En Büyük İslami Topluluğu Kripto Para’ya “Haram” Fetvası Verdi!

Endonezya’da bulunan Dünya’nın en büyük islami topluluk teşkilatı olan Nahdlatul Ulama, kripto para alışverişlerinin şeriata göre “haram” olduğuna yönelik fetvada bulundu.

Nahdlatul-Ulama-kripto-para-haram-fetvası-verdi

Kripto paralara olan ilgi Endonezya’da pandemi itibariyle daha fazla merak uyandırdı. Kripto haber ve makalelere ilgiyse %2000’e yakın oranda arttı.

Müslüman ülkeler arasında en fazla Müslüman nüfusa sahip olan ülkelerden biri olan Endonezya’da Kripto Borsa’ya olan merakın artmasıyla beraber “Kripto para alışverişleri haram mı ?” sorusu akıllara geldi.

Kripto Alışverişleri Haram mı? 

Nahdlatul Ulama Topluluğundan yetkililer ve bazı kurum ve kuruluş önderlerinin katılımıyla bir toplantı yapıldı. Yapılan bu toplantı neticesinde Nahdlatul Ulama Başkanı bir duyuruda bulundu;

“Toplantımızın katılımcıları, devletin kripto parayı emtia olarak tanısa da, İslami şeri hukukun altında helal olmayacağını düşünmektedir.”

Bu düşüncenin altında yatan temel sebeplerden birisi Kripto Borsa’sında çok fazla spekülasyon yapılması ve sektöre çok çabuk yön vermesi yatmakta olduğundan bir yatırım aracından daha çok bir kumar oynama gibi olabileceğini dile getirdiler.

Farklı İslam Ülkeleri Kripto Para Konusunda Tersine Hüküm Verdi!

İslam aleminde bu konuda farklı fikirler bulunmaktadır. Kripto para ticaretine izin veren fetvalardan biri olan Malezya; geçtiğimiz sene dijital para alım-satım noktasında haram olmadığına dair fetva vermişti.

Makalemizi okuduğunuz için teşekkür ederiz. Kripto Borsa’yla ilgili detaylı bilgi almak için “Para mutluluğu satın alamıyor peki Bitcoin?” haberimizi inceleyebilirsiniz.

SORUMLULUK REDDİ: Burada yer alan ifadeler yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaları iyice araştırmadan, farklı çevrelerden yorum almadan kesinlikle işlem yapmayın. Güvendiğiniz yatırımcıların yorumlarını okuyun, fikirlerine danışın. Her yatırım işleminin risk içerdiğini unutmayın. Herhangi bir işlem yaparken kendi kararınızı kendiniz verin. KriptoBorsa , yatırım ürün ya da hizmetlerinden doğan veya doğduğu iddia edilen hiçbir zarar veya kayıptan dolaylı ya da doğrudan sorumlu kabul edilemez.

kripto borsakripto para
Comments (0)
Add Comment