El Salvador Devlet Başkanı Türkiye’ye Geldi!

El Salvador Devlet Başkanı Türkiye’ye geldi. Bu ülke aynı zamanda kripto para birimlerinin atası olan Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul eden ilk ülke oldu. Kendisini El Salvador’un CEO’su olarak tanıtan El Salvador Devlet Başkanı Nayid Bukele dün akşam twitter üzerinden de geçtiğimiz günlerde televizyon programlarından çıkıp sosyal medyada espriye konu olan bir mizah paylaştı.

Türkiye’de gündem olan hali ise “Öncelikle kestane balının diyarı Zonguldak Gökçebey Pazarlıoğlu köyünden tüm dünyaya selamlar” idi. Bukele bunu kendi mizahına göre  “Öncelikle, #Bitcoin diyarı El Salvador’dan tüm Türkiye’ye selamlar 😊” diye yorumladı.

Ataları Filistin’den geldiği için “Osmanlı torunu” olarak bilinen ve El Salvador’da “Türk” olarak anılan Bukele, geçtiğimiz yıl kripto para birimi Bitcoin‘i resmi para birimi olarak kullanmaya başladı. Bu karar ülkeler arasında bir ilk olarak anıldı. Bukele bu Türkiye ziyaretinde Cumhubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kripto para, blokzincir ağları ve ülke olarak ne şekilde ilerlenebilir gündemler arasında olması bekleniyor.

Makalemizi okuduğunuz için teşekkür ederiz. Kripto Borsa’yla ilgili detaylı bilgi almak için “2021 Yılı Biterken Politikacılardan Bitcoin’e Destek Yağmuru Yağmaya Başladı!” haberimizi inceleyebilirsiniz.

SORUMLULUK REDDİ: Burada yer alan ifadeler yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaları iyice araştırmadan, farklı çevrelerden yorum almadan kesinlikle işlem yapmayın. Güvendiğiniz yatırımcıların yorumlarını okuyun, fikirlerine danışın. Her yatırım işleminin risk içerdiğini unutmayın. Herhangi bir işlem yaparken kendi kararınızı kendiniz verin. KriptoBorsa , yatırım ürün ya da hizmetlerinden doğan veya doğduğu iddia edilen hiçbir zarar veya kayıptan dolaylı ya da doğrudan sorumlu kabul edilemez.

bitcoinel salvadornayid bukeleerecep tayyip erdoğantürkiye cumhuriyeti
Comments (0)
Add Comment