2021 Yılının En İyi Kripto Paralarını Biliyor Muydunuz?

En iyi kripto para hangisi kripto para yatırımı yapmak isteyen herkes kazanmak ister. Bu nedenle en mantıklı kripto para hangisi gibi sorular da sıklıkla sorulmaktadır. Her ne kadar coin dendiğinde akla birçok seçenek gelse de bunun tümü kazanç teklif etmez. Bu bakımdan Bitcoin hariç tutulursa, en önemli kripto paralar şu şekildedir;

  1. Ethereum
  2. Litecoin
  3. Cardano
  4. Polkadot
  5. Bitcoin Cash

Kripto para alışverişi borsalar üzerinden yapılmaktadır. Dolaysıyla kripto para borsası üzerinde bir kaydınız bulunmuyorsa alım-satım işlemleri için gerekmektedir. Ayrıca finansal işlemlerden ve coinden fazla anlamıyorsanız, öncesinde bilgi edinmeniz gerekir. Son olarak bu listede bulanan kripto paralar bir yatırım önerisi değildir.

En İyi Kripto Para Hangisi

1.      Ethereum

Ethereum hangi kripto para alınmalı 2020 listelerinde olduğu gibi 2021’de de görülmektedir. Merkezi olmayan bir yazılım platformudur. Arkasında bulunan amaç dünyada yaşayan her insanın, ücretsiz olarak ulaşabileceği merkezi olmayan finansal ürünlerin paketini meydana getirebilmektedir.

Uygulamalar söz konusu platforma özel olan kriptografik jeton üzerinden çalıştırılır. Bunun adı Ether olup sistemde dolaşmaya yarayan bir araca benzemektedir. 2015 senesinde piyasaya sürülmüş olup, Bitcoin ardından piyasa değeri en fazla olan ikinci dijital paradır.

2.      Litecoin

Litecoin kripto para önerileri 2021 listelerinde sıkça yer verilen bir birimdir. 2011 yılında sunulmuş olup, Bitcoin tarafından açılan yolun izinden giden ilk coinler arasındadır.

En İyi Kripto Para Hangisi

MIT mezunu ve eski Google mühendisi olan Charlie Lee tarafından meydana getirilmektedir. Merkezi otorite tarafından kontrol edilmeyen, küresel ödeme ağına dayanmaktadır. Her ne kadar Bitcoin’e benzese de blok oluşturma oranları daha hızlıdır. Bu nedenle yapılan işlemlere verilen onaylar daha hızlı gelmektedir. Dünyanın en büyük altıncı coini olarak bilinmektedir.

3.      Cardano

Araştırmaya dayalı bir yaklaşımla meydana getirilen Cardano, kripto para önerileri 2021 içinde sıklıkla yer almaktadır. Arkasında yer alan takımda matematikçiler, kriptografi uzmanları ve mühendislere dayanmaktadır. Charles Hoskinson tarafından kurulmuştur. Bilindiği üzere bu isim Ethereum ile anlaşmazlıklar yaşamış, ardından ayrılarak bu coinin oluşturulmasına destek sunmuştur.

Cardano projesinin arkasında bulunan isimler, farklı konular üzerine çok sayıda makale yazmıştır. Bunlar Cardona için büyük öneme sahiptir.

En İyi Kripto Para Hangisi

4.      Polkadot

Hangi kripto para alınmalı 2020 listelerinden bir diğer isim olan Polkadot bu yıl da sürekli görülmektedir. Farklı blockchain sistemlerinin, beraber çalışmasını sağlamayı hedeflemektedir. Aynı zamanda Oracle’ları da bağlamak için tasarlanmıştır.

Gavin Wood tarafından oluşturulmuştur. Temel bileşenine bakıldığında ise röle zinciri görülmektedir. Bu farklı ağların berbaer çalışmasına izin vermektedir.

5.      Bitcoin Cash

Bitcoin Cash orijinal Bitcoin’in en eski ve başarılı çatallanmaları arasındadır. Merkezi olmayan bir yapısı vardır. Hangi kripto para alınmalı 2020 içerisinde de görülen bu birim, 2017 Ağustos’unda işleme girmiştir.

Eğer coin üzerine yatırım yapmak istiyorsanız, öncesinde bunları daha ayrıntılı bir şekilde incelemeniz, istatistiklerine bakmanız önerilmektedir.

SORUMLULUK REDDİ: Burada yer alan ifadeler yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaları iyice araştırmadan, farklı çevrelerden yorum almadan kesinlikle işlem yapmayın. Güvendiğiniz yatırımcıların yorumlarını okuyun, fikirlerine danışın. Her yatırım işleminin risk içerdiğini unutmayın. Herhangi bir işlem yaparken kendi kararınızı kendiniz verin. KriptoBorsa , yatırım ürün ya da hizmetlerinden doğan veya doğduğu iddia edilen hiçbir zarar veya kayıptan dolaylı ya da doğrudan sorumlu kabul edilemez.

Comments (0)
Add Comment