Evde Bitcoin Madenciliği Yapmak İster misiniz? Compass Mining Artık Tek ASIC Satıyor

Bitcoin madenciliği, bireysel madencilerin Bitcoin’i bir dizüstü bilgisayarda çalıştırabildiği bir kulübe endüstrisi olarak başladı. Yıllar geçtikçe, teknoloji, endüstriyi ele geçiren büyük tesislerle daha uzmanlaşmış ve sofistike hale geldi.

Ancak, evde madencilik programının başlatılmasıyla, Compass Mining, bireysel bitcoinerlerin bir kez daha bitcoin madenciliğine katılmak (ve bundan kar etmek) isteyeceğine bahse giriyor.

Bitcoin madenciliği, bireysel madencilerin Bitcoin’i bir dizüstü bilgisayarda çalıştırabildiği bir kulübe endüstrisi olarak başladı. Yıllar geçtikçe, teknoloji, endüstriyi ele geçiren büyük tesislerle daha uzmanlaşmış ve sofistike hale geldi.

Ancak, evde madencilik programının başlatılmasıyla, Compass Mining, bireysel bitcoinerlerin bir kez daha bitcoin madenciliğine katılmak (ve bundan kar etmek) isteyeceğine bahse giriyor.

Bitcoin madencileri, Bitcoin blok zincirinin güvenliğini sağlamada önemli bir rol oynar. İşlemleri yeni bloklarda derleme ve zincire ekleme hakkı için rekabet ederler. Buna karşılık, başarılı madenciler, yeni basılan bitcoin (6.25 BTC) ve bu bloktaki her işleme dahil edilen ücretlerle ödüllendirilir. Bu kazançlı bir ödeme – eğer bir blok bulabilecek kadar şanslıysanız. Ancak bir madencilik teçhizatı kurmanın ve çalıştırmanın maliyeti kesinlikle kârınızı azaltabilir. Ve tipik olarak, evdeki ortalama bir madenci için fiyat aşırı derecede yüksekti.

Compass’ın yeni perakende programı, bireylerin, üreticilerden toplu olarak satın almak yerine, evde kurabilecekleri tek bir uygulamaya özel entegre devre (ASIC) madencilik teçhizatı satın almalarına olanak tanıyacak. Markalar arasında MicroBT’den WhatsMiner serisi ve Bitmain’den Antminer serisi, saniyede 78 ila 95 terahash sunuyor ve fiyatı 8.100 ila 10.400 dolar arasında değişiyor.

Compass Mining’in baş işletme görevlisi Thomas Heller, “Bitmain ve MicroBT, en güçlü hash oranı ve en iyi enerji verimliliği ile birinci sınıf ASIC madencilik donanımını üretiyor” dedi ve ekledi:

“BTC House Madencileri tarafından başlamıştı ve şimdi ev madenciliğinde bir rönesans ve reform görüyoruz.”

Evde madenciler için destek

Kendi makinenizi çalıştırıyor olmanız, tamamen kendi başınıza olduğunuz anlamına gelmez. Tüm donanımlar hala bir madencilik havuzuna bağlanabilir, yani havuzunuz tarafından bulunan tüm ödüller, katkıda bulunduğunuz hash oranıyla orantılı olarak sizinle paylaşılacaktır. Bir havuza katılmak, yatırım getirinizi (YG) artırabilir.

Braiins’de bulunan gibi kârlılık hesaplayıcıları, teçhizatınızı çalıştırmak için gereken ekipman ve elektriğin maliyetini hesaba kattığınızda , potansiyel yatırım getirinizi tahmin etmenize yardımcı olabilir.

Compass, barındırılan platformları için halihazırda mevcut olan konsiyerj desteğini evde madencilik müşterilerine sunacak. Ayrıca, sorun giderme konusunda yardımcı olabilecek ve tavsiyelerde bulunabilecek madencilik meraklılarından oluşan aktif bir Discord topluluğu da bulunmaktadır.

Compass Madencilik CEO’su Whit Gibbs’e göre, Compass ” kavramsal olarak madencilik hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen madenciler için geniş bir eğitim materyalleri arşivi ve evde madenciliğe nasıl başlayacaklarının temelleri” sunuyor.

Evde bitcoin madenciliğinin artıları ve eksileri

Bitcoin madenciliği kazançlı olma potansiyeline sahiptir, ayrıca evde bir madenci olarak, bitcoin ağının ademi merkeziyetçiliğine ve güvenliğine katkıda bulunduğunuz gerçeği de vardır.

Bununla birlikte, pratik olarak konuşursak, evde bitcoin madenciliği yapmayı düşünüyorsanız, teçhizatların gürültülü ve sıcak olduğunu aklınızda bulundurmak isteyeceksiniz. Yaklaşık bir masaüstü bilgisayar kulesi boyutunda, 50 ila 75 desibel arasında gürültü yayabilir, bu da aşağı yukarı bir elektrikli süpürge veya saç kurutma makinesiyle aynı seviyededir.

Isıya gelince, bazı bitcoin madencileri bu fazlalığı özellikle daha soğuk iklimlerde kendi avantajlarına kullanabildiler . Ancak güney ABD’deki apartman sakinleri, bir madenciyi çalıştırmanın rahatlıkları üzerindeki etkisini düşünmek isteyebilir.

Makalemizi okuduğunuz için teşekkür ederiz. Kripto Borsa’yla ilgili detaylı bilgi almak için “Altcoin nedir? Popüler altcoinler nelerdir?” makalemizi inceleyebilirsiniz.

 

SORUMLULUK REDDİ: Burada yer alan ifadeler yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaları iyice araştırmadan, farklı çevrelerden yorum almadan kesinlikle işlem yapmayın. Güvendiğiniz yatırımcıların yorumlarını okuyun, fikirlerine danışın. Her yatırım işleminin risk içerdiğini unutmayın. Herhangi bir işlem yaparken kendi kararınızı kendiniz verin. KriptoBorsa , yatırım ürün ya da hizmetlerinden doğan veya doğduğu iddia edilen hiçbir zarar veya kayıptan dolaylı ya da doğrudan sorumlu kabul edilemez.

bitcoinkripto para madenciliği
Comments (0)
Add Comment