Bitcoin’de Son Dakika Gelişmesi: Bitcoin hareketliliği 1 Milyon Oldu

Son zamanlarda Dolar/TL kurunda yaşanan gelişmelere bağlı olarak birçok yatırımcının farklı türden borsalara yönelmesi yeni bir rekor işlemin yaşanmasına neden oldu.

Kripto paralarda işlem sayısı 1 Milyonu Buldu

Dolar/TL kurunda gelişmelerin son derece kırılgan yapıda olmasından dolayı Türk Lirası yatırımcılarının birçoğunun yeniden Bitcoin’e yöneldiği açıklandı. Son dakika verilerinin açıklanmasından sonra kripto para piyasalarında TL bazında yaşanan gelişmelerin 1 Milyon seviyesinin üstünde olduğu açıklandı.

TL’de değer kaybı %40’ı buldu

2021 Eylül ayından Aralık ayının ortalarına kadar Türk Lirasında yaşanan %40 oranında düşüş yatırımcıların son zamanların en çok tercih edilen sektörü olan kripto para piyasalarına yönelmesine neden oldu. Özellikle de global pazarda yer alan kripto para borsalarının USDT para birimi yani Dolar para birimi ile işlem yaptırmasından dolayı yatırımcılarının paralarının değerlerini korumak adına bu alanda işlem yapmalarını sağladı.

bitcoin türk lirası

1 Milyon Eşiği ilk olarak Mart Ayında Aşıldı

Türk yatırımcılarının ilk olarak Mart ayında kripto para piyasalarına akın etmesinin nedeni Mart ayında döviz kurunda yaşanan sert yükseliş oldu. O dönemin Merkez Bankası Başkanının görevden alınmasından sonra yaşanan döviz hareketliliği sonrasında kripto paralarda TL bazlı işlem hacminin 1 Milyon üzerine çıktığı tespit edilmişti. Son günlerde de döviz kurunda yaşanan ciddi gelişmelerden sonra yeniden 1 Milyon işlem hacmi aşılarak bu alanda rekor tazelendi denilebilir.

2008’de bugüne kadar TL %90 oranında eridi

Kripto paraların giderek popüler hale gelmesi yatırımcıların alana yönelmesine neden olmaktadır. Özellikle de 2008 yılından beri yatırımcıların dikkatini çekmeye başlayan kripto paraların son 3 yıldır ülkemizde popüler hale gelmesinden dolayı yatırımcıların artık bu alanda yatırım yapmalarına neden olmaktadır.

Özellikle ülkemizde dolar ve altın hareketlerinde sert yükselişler ve alım satımlarda yer alan makas farkının giderek artmasından dolayı birçok yatırımcının parasının değerini korumak adına kripto paralara yatırım yaptığını görüyoruz. Kripto para piyasalarında yatırımcılarının artık global pazarda yer alan borsalar üzerinde işlem yapması USDT işlem hacminin de ülkemizde artmasına neden olmaktadır.

Kripto Para Piyasalarındaki Yatırımcılar Kaybetmedi

Global pazarda yer alan borsalarda işlem yapan yatırımcıların Türk Lirası karşısında paralarının değerlerini koruduklarını açıklayalım. Özellikle alınan Bitcoin ve türevi alt coinlerin USDT yani Tether dolar bazlı coinler ile alınmasından dolayı burada yer alan paralarının Türk Lirası karşısında herhangi bir değer kaybı yaşatmadığını görüyoruz. Bitcoin ve diğer alt coinlerde son günlerde meydana gelen düşüşe rağmen yatırımların birçoğunu dolar bazlı coinlerde olmasından dolayı yatırımcıların çok ciddi kayıplar ile karşı karşıya kalmamasına neden oldu.

 

Haberimizi okuduğunuz için teşekkür ederiz. Kripto Borsa’yla ilgili detaylı bilgi almak için “Gate Borsasındaki Tokenleri Takip Ederek Para Kazanmak 2022” haberimizi inceleyebilirsiniz.

SORUMLULUK REDDİ: Burada yer alan ifadeler yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaları iyice araştırmadan, farklı çevrelerden yorum almadan kesinlikle işlem yapmayın. Güvendiğiniz yatırımcıların yorumlarını okuyun, fikirlerine danışın. Her yatırım işleminin risk içerdiğini unutmayın. Herhangi bir işlem yaparken kendi kararınızı kendiniz verin. KriptoBorsa , yatırım ürün ya da hizmetlerinden doğan veya doğduğu iddia edilen hiçbir zarar veya kayıptan dolaylı ya da doğrudan sorumlu kabul edilemez.

bitcoindolartürk lirası
Comments (1)
Add Comment
  • zortilo nrel

    It’s appropriate time to make some plans for the future and it is time to be happy. I’ve read this post and if I could I wish to suggest you few interesting things or advice. Perhaps you could write next articles referring to this article. I want to read even more things about it!