Token Tanıtımı Nasıl Yapılır? Token Çıkarırken Dikkat Edilmesi Gerekenler!

Kriptoborsa.com.tr olarak bu haberimizde token çıkarırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Token tanıtımı nasıl yapılır? Token üzerinden nasıl planlama yapılmalı ? Nasıl reklam ve sosyal medya planlanması yapılmalı örneklerle gösteriyoruz. Örneğimizdeki coin webmastercoin’dir. Haydi başlayalım.

Webmastercoin Nedir ?

Webmastercoin insanların insanların web faaliyetleri yaparken blockchain teknolojisi kullanarak Binance Smart Chain ağı üzerinde güvenli bir yazılım ile rahatça ticaret yapmalarını sağlar.

Webmastercoin Projesinin Yol Haritası

WMC Projesi için hangi yazılım kullanılmalıdır ?

Binance Smart Chain ağı üzerinde dağıtılacak olan tokenin yazılımı hazır token oluşturma sitelerinden oluşturulabileceği gibi (https://cointool.app/createToken/bsc) (Burada 1 BNB kesintiler alınmaktadır. ) gibi solidity yazılımcılara yazdırarakta yapılabilir. Yol haritasında sizlere bir kitapla birlikte kontrat verilmiştir. Bu kontrat henüz spam token ağına düşmemiş iyi bir kontrattır. Ayrıca Fiverr’dan da veya birçok forumdanda 500 TL ile 700 TL arasında değişen fiyatlarla yazdırılabilir.

cointool token çıkarma

Eğer isterseniz Upwork kullanarak da istediğiniz özelliklere sahip token yazdırabilirsiniz. Ama upwork te freelancer bulmak istiyorsanız daha önce yaptığı çalışmalara ve sertifikalarına dikkat etmeniz gerekmektedir. Aksi taktirde yazılımları kontrol eden ve puan veren sitelerden eksi puan almanız hatta bazı borsalara girmeniz zorlaştıracak süreçler başınıza gelebilir.

Webmastercoin Kontratında Hangi Özellikler Olmalıdır ?

Yakma, yeniden üretme, sahip değiştirme gibi özellikler olmalıdır. Ayrıca vergi kesinti özellikleri de kullanılabilir. Vergi kesinti ücreti kullanılacaksa %3 oranında her alım satımda vergi idealdir.

Diğer Tokende Bulunması Gereken Özellikler

Sahip Değiştirme Özelliği: Webmastercoin için kitap ile birlikte verilen token bu özellik mevcuttur. Bu özellikle tokenin satımında veya büyük bir sahip değişikliğinde cüzdan değiştirilebilir.

Yakma Özelliği: Kesinlikle bulunması gereken bir özelliktir. Webmastercoin yakma özelliği sayesinde bir topluluk oluşturulduğunda bu topluluk yakma işleminde sevinmekte ve tokene ilgi daha da artmaktadır. Webmastercoin ile birlikte verilen kitapta yakma özelliği olan kontrat bulunmaktadır.

Yeniden Üretme Özelliği: Bu özellikte NFT çıkarıyorsanız veya oyun tokeni çıkarıyorsanız kesinlikle bulunmalıdır.

Webmastercoin Projesinin Domaini Nasıl Olmalıdır ?

.Com domaini en ucuz ve ideal domaindir. “.io” uzantılı veya “.finance” uzantılı da domainler alınabilir.

Webmastercoin Projesinin İnternet Sitesi

BSC Tokenler için eğer ortalama fiyattan token çıkarıyorsanız, html veya wordpress bir site idealdir. Sizlere verdiğim sitede kontrat adresini ve logoyu değiştirerek satış yapabileceğiniz tema oluşturulmuştur.

Webmastercoin Projesinin İnternet Sitesi İçin Hangi Hosting Kullanılmalı

HTML yazılım kullanıldığı için Linux hosting kullanılabiilr. Güzelhosting tercil  edilir. Çünkü destek sistemi çok gelişmiş aynı zamanda kaliteli hizmet sunuyorlar. Yıllık 400 TL maliyeti vardır.

Webmastercoin Projesinin Whitepaper’ı

Whitepaper PDF olmalıdır. Canva’dan kolayca oluşturulabilir. Canva’da oluşturmanız ve kolayca pdf olarak indirmeniz için size hazır whitepaper’da sunulacaktır.

Sitede neler yer almalı:

Kontrat Adresi/ Telegram Hesabı/ Twitter Hesabı/ Facebook Hesabı/ Discord Hesabı

WMC Projesinin İnternet Sitesi Yapıldı Sosyal Medya Hesapları Açıldı, Token Kontratı Çıkarıldı

Şimdi Ne Yapılmalı? Token Tanıtımı Nasıl Yapılır? 

  1. Hamle Twitter

Twitter hesabından token piyasaya sürüldüğü anda hazırlık aşamasını içeren tweetler bulunmalıdır. Ve tamamı kurumsal olmalıdır. Belirli bir ihtiyacı karşılamak için yapılan bir token olduğu için atılan Tweetler’de kurumsal bir kimlik oluşturması adına logu kullanılmalı ve kullanılan logo ile iyi bir font seçilmelidir. 20 Adet Tweet oluşturulurken #BSC hashtagi #ETH hashtagi ve diğer coin heştegleri kullanılabilir. Bu kullanımların faydalı olduğu gözlemlenmiştir.

Sosyal Medya Hesabında Yapılmaması Gerekenler

1)Emoji kullanmadan özenmeden tweet atmak

2)Kullanıcılarla laubali şekilde direkt iletişime geçmek

3)Cüzdan adresini vermek ve buton olmadan token istemek

4)Çekiliş kasarken gerçekçi olmayan söylemler

5)Tokenin tahmini fiyatıyla ilgili gerçekçi olmayan yazılar.

Tokencilerin hoşuna giden Tweetler

İçinde roket emojisi geçen tweetlerin görüntülenme sayısı fazladır ve bsc token ile ilgilenen kitlenin hoşuna gider.

Elon Musk geçen tweetler bu tokenin hoşuna gider ve çeşitli başvurular yapıldığında bu tokenin çeşitli idealleri var algısı uyandırır. Özellikle pancaketeki kitleye oynuyorsanız bu tweetleri atınız.

Gündem ile ilgili tweetler: Gündemden kasıt titanic filmi ile ilgili bir sahnenin espirili bir  dille tokeninize atıf ile paylaşımı veya bir film sahnesindeki zenci bir oyuncunun sempatik gülümsemesi tweetlere eklenirse daha evrensel bir hava yaratır ve tokenin kitlesini daha da genişletir.

Instagram’da Neler Yapılmalı

Instagram hesabı açıldıktan sonra kesinlikle trustwallet, metamask, binance , coincodex gibi sayfalara atıfta bulunan postlar paylaşılırsa bu postlara oraların adminleri yanıt veriyor böylece piyasaya girme aşamasında bu size katkı sağlıyor.

Tanıtım Yazısı

Token İçin R10 gibi forumlardan veya blacthatworld gibi forumlardan tanıtım yazısı satanlara ısmarlama haberler vermek tokenin piyasaya girmeden önceki durumu için fayda sağlamaktadır.

Piyasaya Giriş İlanları İçin Başka Neler Yapılmalı

Coincodex çok etkili bir sitetedir. Size vereceğimiz konseptte bir başvuruda bulursanız girmeme olasılığınız yoktur. Fakat coingecko ve coinmarketcap kitle istemektedir. Buralarda yer almanız için hacim ve sosyal medya görünürlüğü gerekmektedir. Kesinlikle SM panellerden kendinize takipçi satın almayın. Twitter sizi dolandırıcılıktan dolayı banlayabilir. Bunun yerine airdroplar yapın veya takip edeni takip edenlerle takipçi kasın. Ayrıca şu coin tanıtım sitelerine de başvurmayı unutmayın.

Nomics

Coinraking

Coincodex

Bitcointalk’a başvurulmalı mıdır ?

Bu site ilk coin forumlarından biri olduğu için ciddi bir kitleye sahip. 60 dolar üyelik ücreti istiyor. Üye olduğunuzda bir miktar satoshi vermenizi talep ediyor fakat minimum gönderimden dolayı 60 dolar civarında para istiyor. Burada da ilan vermenin faydası vardır. İlanı coin tanıtım bölümüne veriniz.

İlanlardan örnek: #Pancakeswap’ta Trade Time – Liquidity Time – #bsc #binance #binancesmartchain

Bunların yanında telegram grubuyla piyasaya girmeden önceki en etkili çalışma şudur.

Bir bot yazdırılır. Botta önce twitter hesabına üye olun denir, sonra youtube kanalına üye olun denir. Sonra diğer kanallar varsa üye olun denir. Bota 5000 kişi kota koyulur ve bu kota sayesinde airdrop öncesi telegram bir kitle oluşur, coinmarketcap’a başvurduğunuzda bu kitle sayesinde red yeme olasılığınız düşer.

 

Diğer Telegram Gruplarında İlanlar

Diğer telegram gruplarına da şu konseptte ilan faydalıdır.

Webmastercoin

Total Supply:500,000

Pancakeswap 10 BNB Likidite

Coincodex ve Nomics’te mevcut ve iyi bir wihatepaper’ı var.

Bir miktar yatırım denenebilir.

Bu tarz bir yazı ile bu gruplara ortalama 100 TL’ye ilan verilebilir. Twitter hesabında pancakeswap ile birlikte likidite linki eklenmesi de kullanıcıya kolaylık açısından oldukça fayda sağlar.

Pancakeswap’ta yaptığınız satışlar Nomics, Coinpaprika, Coinranking gibi sitelerde yer almakta ve hacminiz bu sitelerde token arayan kullanıcılara gösterilmektedir. Burada görünmek çok önemlidir. Hemen coingecko ve coinmarketcap’ta yer almanız zordur. Bu siteler de yer alırken olacak dalgalanmalar sizin tokeniniz için büyük önem arz etmektedir. Eğer tokeninize bir talep olursa buralardan daha fazla alıcı ve daha fazla cüzdana ulaşmanız mümkündür. Özellikle poocoin ve guru.dex sitesinde ki yüksekldiğiniz dalglanmaların ekran görüntüsünü alıp twitter’da paylaşmanız sizin lehinize olabilir. Özellikle yükselen ivmeli grafikleri paylaşmanı tavsiye ederim.

Pancakeswap haricinde borsalarda istediğim fiyattan satmak istiyorsam ne yapmalıyım ?

Bsc.bitcratic.com adresinde tokeninizi manuel olarak ekleyerek istediğiniz fiyattan satabilirsiniz. Satarken pancakeswap ile aynı fiyattan olmasına dikkat ediniz. Hatta en ufak yükselmede o fiyatları güncelleyip satışları iptal ediniz. Bu sitede tokeninizi ekledikten sonra yine nomics, coincodex ve diğer sitelere bildiriniz. Oradaki satışlardan merak olur ve insanlar özgürce satmak istediğinde oraya girip satış yaparlar. Orada aramalarda çıkmak için 0,35 eth gerekmektedir. Yani token ekleden size oluşturulan link yerine direkt listede görünmek için 3000 dolar gerekmektedir. Fakat link ile de satış oldukça etkilidir. Bu satışlardan sonra

Coingecko başvurusu yapılmalıdır. Coingeckonun bu aksiyonlar başarıyla tamamlandıktan sonra sizi alması muhtemeldir,

Pancakeswap satışlarında yapılmaması gerekenler;

Likidite yapıldıktan sonra sakın elinizdeki ücretle likidite de bozum yapmaya kalkmayın.

Likiditeyi sakın bozmayın.

Likidite işlemlerinde Bakeryswap veya Shibaswap gibi alternatif swaplara başvurmayın.

Fenomenlere Para Verilmeli midir ?

Fenomenlere para vermek yerine 20li yaşlarda token takipçisi görüntüsü veren ve güvenilir ses tonuna sahip biri ile viral reklam oldukça faydalıdır. Viral reklam şöyle olabilir. Tokenin iyi gittiği bir anda hashtag açılır ve bu hashtag youtube videosu çekilirken tesadüf müş gibi ararken bulunur. Bakın yükselmiş bu token denir ve tokenin whitepaper ı incelenirken derli toplu iyi bir tokene sahip denir. Bu reklam çeşidi genellikle şu başlıkla olmalıdır.

2x yapar token %20 kar eden token

Ve bu viral reklam yaptırılırken kesinlikle para almadım vurgusu o kişi tarafından yapılmalıdır. Bu şekilde çok satan tokenler mevcuttur.

Airdrop Nasıl Yapılmalı

Airdrop dolandırıcıkları token camiası içerisinde oldukça yaygın ve token camiasına güvensizlik yaratmaktadır. Örneğin bazı tokenler sitelerine otomatik airdrop için claim butonu koymakta bu butona gas ücreti verenlere otomatik olarak belirli bir miktar token vemekte ve bu tokenlerin karşılığı olmadığı gibi sadece sitelerindeki gerçek satış butonlarına müşteri çekip o butonlardan gerçek satış yapma amaçlı işlemler yapmaktadır. Sizlere bu tarz dolandırıcılık eylemlerine girmemenizi tavsiye ederim. Airdrop için oldukça yaygın olan ve işe yarayan yöntemler şunlardır.

Telegram botu kurmak ve telegram botuna kısıtlama koymak;

Örneğin telegram grubuna üye olan herkese belirli bir miktar token vermek ve bu token miktarı nazarınca telegram grubuna kısıtlama koymaktır. Örneğin telegram grubuna 10,000 kişi üye olduğunda eğer bütçeniz aşıyorsa botta limit belirlenmelidir. Telegram grubu 10,000 kişiyi ulaştığında artık bu telegram grubuna üye alınmamalı ve üye alımı durdurulmalıdır.

Makalemizi okuduğunuz için teşekkür ederiz. Kripto Borsa’yla ilgili detaylı bilgi almak için “BSC Ağında Token Çıkarmanın Maliyeti Nedir ?” haberimizi inceleyebilirsiniz.

SORUMLULUK REDDİ: Burada yer alan ifadeler yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaları iyice araştırmadan, farklı çevrelerden yorum almadan kesinlikle işlem yapmayın. Güvendiğiniz yatırımcıların yorumlarını okuyun, fikirlerine danışın. Her yatırım işleminin risk içerdiğini unutmayın. Herhangi bir işlem yaparken kendi kararınızı kendiniz verin. KriptoBorsa , yatırım ürün ya da hizmetlerinden doğan veya doğduğu iddia edilen hiçbir zarar veya kayıptan dolaylı ya da doğrudan sorumlu kabul edilemez.

 

tokentoken çıkarmatoken tanıtımı
Comments (1)
Add Comment