Kripto Para Piyasası Alt Coin ve Bitcoin Son Dakika Haberler

2021 yılında kripto yatırımcıları milyarlarca dolar kazanç etti! İşte detaylar…

0 11

Blokzinciri veri şirketi Chainalysis verilerine göre, 2021 yılında kripto yatırımcıları milyarlarca dolar kazanç etti. Kripto yatırımcıları 2021’de 163 milyar dolar kazanç elde etti.

Önde gelen kripto veri analiz şirketlerinden biri olan Chainalysis, kripto yatırımcılarının kazançlarını ele alan bir blog yazısı yayımladı. Buna göre şirket, kripto yatırımcılarının geçtiğimiz sene yaşanan kripto fiyatlarının patlamasından 163 milyar dolar kazandığını tahmin etti.

ABD’li yatırımcılar, bu miktarın %29’una karşılık gelen 47 milyar dolar ile kazanca liderlik etti. Onu ise İngiltere, Almanya, Japonya ve Çin takip etti.

Yüzde 92’si Bitcoin ve Altcoin Liderinden

Sizlerinde düşündüğü gibi kazançların %93 gibi büyük bir kısmı Bitcoin ve Ethereum ile elde edilmiş. Bu konuda göz ardı edilmemesi gereken şey DeFi protokollerin çoğunluğunun Ethereum tabanından kurulmuş olmasına ve oluşturulan protokollerin ilk olarak Ethereum’u (ETH) kullandığı belirtildi.

Raporda eksikler var! 

Yayınlanan raporun kabaca bir fikir olduğu da belirtiliyor. Chainalysis, paraların borsalara yatırılıp ve çekildiği süre arasındaki farkı inceledi.

Ekstra olarak işlemlerin, blokzinciri işlemleri herhangi bir coğrafi bilgi içermediği için ülke ülke ayırmanın zorluğunu da belirtti. Oluşturulan veriler, genel olarak web trafiği bilgilerine göre hesaplandı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.