2021 Yılının En Güvenilir Kripto Para Birimleri

2021 yılının en güvenilir kripto para birimleri, bitcoin tanıtımından çok kısa sürede çok sayıda kripto para da yaşamına başlamıştır. Bu durum çok kısa süre zarfında yeni bir yatırım alanı oluşturmuştur. Zira günümüzde bir yatırım yapmak isteyenler, coinleri de sıklıkla değerlendirmektedir.

Her ne kadar güvenlik her kripto para birimi tarafından farklı şekillerde alınsa da hepsinin arasında bazı farklılıklar bulunmaktadır. Bu nedenle yatırımcılar daha güvenilir yatırımlar yapabilmek için sürekli inceleme yapmaktadır. Bitcoin dışında en önemli birimler bu açıdan şöyledir;

  1. Ethereum
  2. Litecoin
  3. Stellar
  4. Chainlink

2021 yılının en güvenilir kripto paraları için sizin de aklınızda olan, düşündüğünüz birimleri ayrı ayrı incelemeniz gerekir. Bu yazı bir yatırım önerisi taşımamaktadır.

En Güvenilir Kripto Para Birimleri

Ethereum

Ethererum içinde kullanılan coin “Ether” olarak bilinmektedir. Kripto para birimleri arasında olan Ether 2014 yılında bir ön satış başlatmış, böylece ICO çağı da başlamıştır.

Merkezi olmayan uygulamaların ve akıllı sözleşmelerin üçüncü taraf müdahaleleri, dolandırıcılık gibi durumlar olmamdan oluşturulması ve çalıştırılmasına dayanmaktadır.  Etnik köken, milliyet, inançtan bağımsız şekilde her insan tarafından serbest bir şekilde erişilebilecek finansal ürünler paketi meydana getirmeyi hedeflemektedir.

İçerisinde kullanılan Ether bir nevi araca benzemektedir. Zira sistemde yer alan uygulamaları çalıştırmak, geliştirmek isteyen geliştiriciler tarafından kullanılmaktadır. Buna karşılık alım satımı da kripto para borsaları üzerinden yapılabilmektedir. Bu açıdan piyasaya arzı 2015 senesinde gerçekleşmiştir.

En Güvenilir Kripto Para Birimleri

Litecoin

Bitcoin tanımı ardından çok kısa sayılabilecek bir süre zarfında çok sayıda yeni seçenek sunulmuştur. Litecoin de bu açıdan ilk kripto para birimleri arasında yer almaktadır. Zira 2011 senesinde piyasaya sürülmüştür. Charlie Lee tarafından oluşturulmuştur.

Her ne kadar bir takım yönler bakımından Bitcoin benzeri şeklinde görülse de aslında farklıdır. Zira blok oluşturma hızının daha yüksek olduğu görülmektedir. Bu durum işlem onay süresinin daha hızı şekilde yapılmasına yardımcı olmaktadır.

Litecoin de Ethereum gibi kripto para borsaları içinde yer almaktadır. Geliştiricilere ek olarak kullanan kişi sayısı da yükselmektedir.

En Güvenilir Kripto Para Birimleri

Stellar

Stellar açık bir blok zinciri ağı olup, finansal kurumları birbirine bağlamayı amaçlamaktadır. En güvenilir para birimleri arasında yer almakta olup, işlem yapanlar için daha az maliyet sunmaktadır. Ayrıca büyük işlemlerin aracı olmaksızın, anında denilebilecek çok hızlı süre zarflarında yapmaktadır.

Her ne kadar kurumsal bir blok zinciri olarak sınıflandırılsa da bu durum herkes tarafından kullanılamayacağını göstermemektedir. Yerel kripto para birimi Lümen olarak adlandırılmaktadır.

Chainlink

Merkezi olmayan bir Oracle ağı olan Chalinlink, akıllı sözleşmeler ve dışındaki veriler arasında boşlukları doldurmaktadır. Bunlara iletişim kurma izni vererek, Ethereum  tarafından bağlanılamayan verilere dayalı sözleşme yürütmeleri yapılabilir.

Steve Ellis ve Sergey Nazarov tarafından geliştirilen kripto para borsalar üzerinden alınabilmektedir. Eğer kripto paralara yatırım yapma düşünceniz varsa bunu kendiniz iyi bir şekilde değerlendirmeniz önerilir. Sayfa öneri, tavsiye niteliği taşımamaktadır.

SORUMLULUK REDDİ: Burada yer alan ifadeler yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaları iyice araştırmadan, farklı çevrelerden yorum almadan kesinlikle işlem yapmayın. Güvendiğiniz yatırımcıların yorumlarını okuyun, fikirlerine danışın. Her yatırım işleminin risk içerdiğini unutmayın. Herhangi bir işlem yaparken kendi kararınızı kendiniz verin. KriptoBorsa , yatırım ürün ya da hizmetlerinden doğan veya doğduğu iddia edilen hiçbir zarar veya kayıptan dolaylı ya da doğrudan sorumlu kabul edilemez.

Comments (0)
Add Comment