FED olağan üstü toplantı kararı aldı: Yatırımcılar tedirgin!

FED olağan üstü toplantı kararı aldı. Amerikan Merkez Bankası (FED) son dakika gelişmesiyle toplantı kararı aldı. FED toplantısı ne zaman? FED faiz arttıracak mı? FED kararı kripto paraları etkiler mi? Detaylar için kriptoborsa.com.tr

FED olağan üstü toplantı kararı aldı

Son dakika bildirgesiyle FED olağan üstü toplantı kararı aldı. FED toplantısı 14 şubat 2022 günü saat 11:30’da yapılacak. Toplantı kapalı olarak gerçekleşecek.

Toplantıda dikkat edilecek hususlar belirlenmiş. Bu hususlar, ‘Federal Rezerv Bankaları tarafından uygulanacak avans ve iskonto oranlarının Guvernörler Kurulu’nun incelemesi ve belirlemesi.’ olarak FED resmi web sitesinde açıklanmıştır.

FED daha önce faizi sabit tutmuştu

FED geçtiğimiz ay yaptığı toplantı sonucunda faizlerde herhangi bir değişiklik yapmamıştı. Politika faizini 0-0.25 aralığında sabit tutmuştu.

14 Şubat tarihinde yapılacak toplantı da faiz arttırımı konuşulacak gibi duruyor. Ocakta açıklanan faiz kararı, Tarım Dışı İstihdam verileri FED’in elini güçlendirdi. Bu son dakika FED toplantı kararı sebebi erken faiz arttırımı olabilir.

Kripto paralar düşecek mi? 

Kürüsel ekonomilerde yükselen enflasyona bir çözüm olarak merkez bankaları faiz arttırımına başvuruyorlar. Şubat ayı başında kripto paraları olumsuz yönde etkilemesi beklenen Çin Kaplan yılı etkilememişti. Önümüzdeki toplantı sonucunda kripto paralar düşecek mi? Bu konuda eğer piyasaya destek sağlanmaz ve piyasaya güvensizlik yayılırsa Bitcoin ve kripto paralarda düşüş gözlenebilir. Tüm gözler pazartesi günü yapılacak olan FED toplantısında.

Makalemizi okuduğunuz için teşekkür ederiz. Kripto Borsa’yla ilgili detaylı bilgi almak için “Meta Avrupa Birliğine Rest Çekti: Yeni düzenleme yapın yoksa Avrupa’dan çekiliriz!” haberimizi inceleyebilirsiniz.

SORUMLULUK REDDİ: Burada yer alan ifadeler yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaları iyice araştırmadan, farklı çevrelerden yorum almadan kesinlikle işlem yapmayın. Güvendiğiniz yatırımcıların yorumlarını okuyun, fikirlerine danışın. Her yatırım işleminin risk içerdiğini unutmayın. Herhangi bir işlem yaparken kendi kararınızı kendiniz verin. KriptoBorsa , yatırım ürün ya da hizmetlerinden doğan veya doğduğu iddia edilen hiçbir zarar veya kayıptan dolaylı ya da doğrudan sorumlu kabul edilemez.

 

bitcoinfedkripto haber
Comments (0)
Add Comment