Meta Avrupa Birliğine Rest Çekti: Yeni düzenleme yapın yoksa Avrupa’dan çekiliriz!

Facebook yeni ismiyle Meta Avrupa Birliğine rest çekti. Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile Meta arasında geçtiğimiz günlerde bir görüşme yapıldı. Meta bu görüşmede komisyona bir rapor sundu. Avrupa Birliği’nde veri gizliliğine dayalı yeni bir düzenleme yapılmazsa tüm uygulamalarını pazardan çekeceklerini duyurdu. Detaylar kriptoborsa.com.tr adresinde.

Facebook bilindiği üzere Whatsahh ve Instagram’ı satın almıştı. Metaverse evreninin büyümesiyle Facebook, ismi Meta ile değiştirdi. Avrupa Birliği 2020 yılında aldığı bir kararla vatandaşlarına kişisel gizlilik duvarı oluşturmuştu. Kullanıcılarının tüm bilgilerini çekmesiyle artık ismi çıkan Facebook yani yeni adıyla Meta ise bu durumdan bir hayli rahatsız. Meta, konuyla ilgili direkt olarak Avrupa Birliği’ne resk çekti.

Avrupa Birliği’nde alınan bu karar Meta’nın kullanıcılarının kişisel verilerini toplamasında ciddi bir hukuksal duvar koyuyor. Meta ise bu durum karışışında “Yeniden düzenleme yapılsın ya da biz Avrupa’dan çekiliriz.” tarzında bir cümle kullandı.

Meta Avrupa Birliğine rest çekti!

Meta, “Avrupa’dan ABD’ye veri aktarım araçlarına güvenmeye devam edemezsek Facebook ve Instagram dahil olmak üzere hizmetlerimizden bazılarını Avrupa’da sunmayacağız.” açıklamasında bulundu.

Meta veri çekemiyor!

Meta bu hukuksal çerçeve içerisinde kaldığı müddetçe Avrupa’da yaşayan vatandaşların kişisel verilerini ABD’ye çekemiyor. Tüm veriler Avrupa merkezlerinde tutuluyor. Kişisel bilgileri, özel reklamlar için kullanan Meta bu verileri çekemediği için büyük bir veri kaybı yaşıyor.

Karar Türkiye’yi etkiliyor mu?

Bu karar yalnızca Avrupa Birliği üyelerini kapsadığı için Türkiye adına herhangi bir karar bulunmuyor.

Makalemizi okuduğunuz için teşekkür ederiz. Kripto Borsa’yla ilgili detaylı bilgi almak için “Bu Metaverse Coin Fiyatı 10x Yapabilir: Nakamoto Games NAKA” haberimizi inceleyebilirsiniz.

SORUMLULUK REDDİ: Burada yer alan ifadeler yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaları iyice araştırmadan, farklı çevrelerden yorum almadan kesinlikle işlem yapmayın. Güvendiğiniz yatırımcıların yorumlarını okuyun, fikirlerine danışın. Her yatırım işleminin risk içerdiğini unutmayın. Herhangi bir işlem yaparken kendi kararınızı kendiniz verin. KriptoBorsa , yatırım ürün ya da hizmetlerinden doğan veya doğduğu iddia edilen hiçbir zarar veya kayıptan dolaylı ya da doğrudan sorumlu kabul edilemez.

facebookmetametaverse
Comments (0)
Add Comment