IMF: Dijital paralar paranın geleceğidir!

IMF Genel Müdürü Kristalina Georgieva, dijital paralar paranın geleceğidir görüşünü bildirdi. Kripto para birimleriyle dijital ödemelerin artması ve sanal yaşantının metaverse dünyasına yoğunlaştığı bugünlerde birçok dünya devi şirket bu dünyaya girmeye başladı. El Salvador’un resmi para birimi olarak Bitcoin’i kabul etmesi, Çin’in dijital yuan çalışması ve diğer ülkelerin merkez bankalarının dijital para çalışmalarının ardından IMF’de bu konuda bir adım attı. Detaylar için kriptoborsa.com.tr

IMF Genel Müdürü Kristalina Georgieva, resmi internet sitesi üzerinden yapmış olduğu açıklamada CDBC yani merkez bankası dijital paraları ile paranın dünya tarihinde yeni bir sayfaya girdiğini belirtiyor.

Dijital paralar paranın geleceğidir

Georgieva, CDBC’ler çok dikkatli bir şekilde dizayn edilirse, daha fazla güvenilir ve daha düşük maliyetli olabilirler. Daha iyi kullanılan ve piyasaya oturmuş bir paradan bile, blok zincir ağı iyi dizayn edilmiş bir Merkez Bankası Dijital Parası ile eş değer sayılamacağını belirtti.

100 ülke dijital paraları araştırıyor!

Şuan, 100’e yakın ülkenin dijital paraların araştırılıyor. Bahamalar, oluşturduğu dijital para Kum Doları 2021 yılı itibariyle dolaşımda.

Çin’in ise dijital para kullanımında yüz milyonun üzerinde bireysel kullanıcısı mevcut. İşlem değerleri ise milyarlarca yuan değerinde.

Dijital paraları destekliyoruz!

IMF, dijital para çalışmaları sağlayan ülkere destek veriyor. Dijital paralardaki artan öneme doğru oranla IMF olarak işbirliğini hızlandırdıklarını belirtti.

Dijital paralar paranın geleceğidir kavramına tüm dünya olarak her geçen gün daha da yakınlaştığımız bu günlerde Türk lirası çalışmalarının da TCMB tarafından dijital para çalışmaları yürütülüyor.

Makalemizi okuduğunuz için teşekkür ederiz. Kripto Borsa’yla ilgili detaylı bilgi almak için “Cointool ile BSC Ağında Token Nasıl Çıkarılır? – Resimli Anlatım 2022” haberimizi inceleyebilirsiniz.

SORUMLULUK REDDİ: Burada yer alan ifadeler yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaları iyice araştırmadan, farklı çevrelerden yorum almadan kesinlikle işlem yapmayın. Güvendiğiniz yatırımcıların yorumlarını okuyun, fikirlerine danışın. Her yatırım işleminin risk içerdiğini unutmayın. Herhangi bir işlem yaparken kendi kararınızı kendiniz verin. KriptoBorsa , yatırım ürün ya da hizmetlerinden doğan veya doğduğu iddia edilen hiçbir zarar veya kayıptan dolaylı ya da doğrudan sorumlu kabul edilemez.

dijital paraimfkripto para
Comments (0)
Add Comment