Mart Ayında En Çok Aranan Kripto Paralar

Google Trends üzerinden elde ettiğimiz verilere göre, global çapta mart ayı içerisinde popüler kripto varlıklar arasından en çok Bitcoin (BTC), Terra (LUNA), Ethereum (ETH), Shiba Inu (SHIB) ve Avalanche (AVAX) arandı.

İlk ve en büyük portföye sahip kripto para birimi olan Bitcoin, Mart ayı içerisinde çok fazla iniş ve çıkış yaşadı. Bitcoin bu denli iniş çıkışları Google aramalarında da kullanıcılara yansımış gibi görünüyor. Tabi Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş gerilimi de piyasaları etkiledi. Bitcoin’in, Ocak ayının başından bu yana en yüksek seviyeye ulaşması da aranmasını artmasına ayrı bir sebep oldu.

Terra (LUNA) Mart ayı boyunca iyi bir yükseliş yaşadı. 29 Mart tarihinde LUNA, gelmiş geçmiş en yüksek seviyesi olan 105.91 dolara yükseldi. Bu yükselişle LUNA, Google aramalarında Ethereum’u geçti.

En popüler meme coin’ler arasında olan Shiba Inu, 2021’de adından en çok söz ettiren kripto para birimi olmuştu. Shiba Inu Mart ayındaki performansıyla ve Metaverse haberleriyle Google aramalarında Ethereum’dan sonra geldi.

Geçtiğimiz ay, Dünya genelinde en çok Bitcoin arayan ülkeler ise sırasıyla şu şekilde:

El Salvador

Hollanda

Nijerya

Slovenya

Türkiye

Avalanche (AVAX), Google aramalarında popüler birçok coin’i geçti geçti fakat Shiba Inu’nun gerisinde kaldı. Avalanche (AVAX) ı Google’da en çok Kanada, Amerika Birleşik Devletleri, Finlandiya, İsviçre ve Yeni Zelanda aradı.

Makalemizi okuduğunuz için teşekkür ederiz. Kripto Borsa’yla ilgili detaylı bilgi almak için “S&P, Türkiye’nin Yerel Para Cinsinden Kredi Notunu Düşürdü” haberimizi inceleyebilirsiniz.

SORUMLULUK REDDİ: Burada yer alan ifadeler yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaları iyice araştırmadan, farklı çevrelerden yorum almadan kesinlikle işlem yapmayın. Güvendiğiniz yatırımcıların yorumlarını okuyun, fikirlerine danışın. Her yatırım işleminin risk içerdiğini unutmayın. Herhangi bir işlem yaparken kendi kararınızı kendiniz verin. KriptoBorsa , yatırım ürün ya da hizmetlerinden doğan veya doğduğu iddia edilen hiçbir zarar veya kayıptan dolaylı ya da doğrudan sorumlu kabul edilemez.

avalanchebitcoinMart AyıShib inuTerra
Comments (0)
Add Comment