Dikkat: Bitcoin Bu Seviyelere Düşebilir!

Bitcoin (BTC), Nisan ayının başında 47 bin dolar seviyelerine dayanmıştı. Fakat çarşamba günkü Wall Street açılışında, FED’in sert tutumuyla düşüşe geçti. BTC salı gününden bu yana yaklaşık yüzde 10 düşüş yaşadı. Analistler, BTC’nin 44.000 dolarda destekte kalması sebebiyle, boğaların herhangi bir tasarı yapmayacağını söylüyor.

Bitcoin fiyatı son haftaların en düşük seviyelerinde!

TradingView üzerinden edindiğimiz veriler ışığında, BTC son 12 günün en düşük seviyesinden de aşağıya indiğini ve 43.200 doları gördüğünü ve bu ayın en yüksek seviyesinden %10’a yakın bir düşüş yaşadığını inceliyoruz. Bu düşüş, MicroStrategy ve Terra tarafından yapılan yeni alımlar gibi olumlu tetikleyicilere karşı adeta meydan okudu. Fakat analistler bu alımların yerine BTC fiyatının yükselmesi için makro faktörleri takip ediyorlar.

Enflasyon, ABD’nin huzurunu kaçırmaya devam ediyor. Euro bölgesinde de durumlar farklı değil yıllık üretici fiyat enflasyonu Şubat ayında rekor bir artışla %32’e yakın bir oranda seyretti. Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle, ileride bu veriler daha da yükselmesini bekleyen uzmanlar var.

Bitcoin bu düzeyde kalmalı!

Sıkıntılı ortamlarda, fiyat gözetmenleri biraz da olsa gevşemeye hazır ve 44.000 doların yükseliş temeli olarak tutulması gerektiğini düşünüyorlar.

Popüler Twitter hesabıyla tanınan Gaah, piyasa potansiyel olarak 37.000 dolara düşüşü yaşamamak için Bitcoin fiyatının 44.400 dolarda desteklenmesi gereken bir seviye olduğunu söylüyor.

Makalemizi okuduğunuz için teşekkür ederiz. Kripto Borsa’yla ilgili detaylı bilgi almak için “2021 Yılı Biterken Politikacılardan Bitcoin’e Destek Yağmuru Yağmaya Başladı!” haberimizi inceleyebilirsiniz.

SORUMLULUK REDDİ: Burada yer alan ifadeler yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaları iyice araştırmadan, farklı çevrelerden yorum almadan kesinlikle işlem yapmayın. Güvendiğiniz yatırımcıların yorumlarını okuyun, fikirlerine danışın. Her yatırım işleminin risk içerdiğini unutmayın. Herhangi bir işlem yaparken kendi kararınızı kendiniz verin. KriptoBorsa , yatırım ürün ya da hizmetlerinden doğan veya doğduğu iddia edilen hiçbir zarar veya kayıptan dolaylı ya da doğrudan sorumlu kabul edilemez.

bitcoin tahminbtcdolarSeviye
Comments (0)
Add Comment