Polkadot Uçuşa mı Geçiyor? DOT Coin Geleceği 2022-2023

Polkadot kısaltmasıyla beraber DOT coin nedir? DOT coin geleceği ne olur? Dot coin yükselir mi? Siz değerli okuyucularımızın tüm bu sorularına bu haberimizde cevap verdik. İşte detaylar..

DOT Coin Nedir?  

Polkadot, birden fazla blok zincirinin birbirine bağlanmasına izin veren bir blok zinciri iletişim protokolüdür.

Polkadot, genel ekosistemin verimliliğini artırmak çabası ile, ölçekleme endişeleri olan veya belirli yerlerde diğerlerinden daha iyi durumda olan birkaç blok zincirinin üzerine yerleştirmeye çalışıyor. Polkadot’un işi diğer blok zincirlerinkiyle iç içedir; tek başına bir sistem değildir. Polkadot, çeşitli zincirler arasında bir bağlantı oluşturarak her birinin gücünü en üst düzeye çıkarmaya çalışır.

Polkadot, birbirlerinin güçlü yönlerinden faydalanabilmeleri için çok sayıda blok zincirinin birbirleriyle iletişim kurmasını istiyor. Proje, her şeyin çalışması için üç parçaya bölünmüş oldukça karmaşık bir sistem tasarlamayı gerektiriyordu.

Polkadot’un tüm işlemlerin tamamlandığı ana blok zinciri, Relay Chain olarak bilinir. Bu zincir, 2020 testine göre saniyede 1.000’den fazla işlemi doğrulayabiliyor gibi görünüyor.

Paraşütler, Röle Zinciri ile birlikte çalışan bağımsız blok zincirlerdir. Bu paraşütçülerin her biri belirli bir görevi yerine getirmek için eğitilmiştir ve bu görevi yerine getirmesi gerekirse görevlendirileceklerdir. Parachain sayısı artık sınırlıdır, ancak gerektiğinde zamanla artacaktır.

 

Köprüler, mevcut ağı Ethereum, EOS ve Bitcoin gibi diğer blok zincirlerine bağlar.

 

Birlikte çalışabilirlik: Zincirler arasındaki birlikte çalışabilirlik ve uyumluluk sayesinde, farklı blok zincirleri ve uygulamalar bilgi ve işlevselliği paylaşabilir.

 

Daha fazla ölçeklenebilirlik: Polkadot, aynı anda birçok blok zinciri çalıştırmak için paraşüt olarak da bilinen parçalama kullanır.

 

Uzmanlık: Yeteneklerine ve tıkanıklık seviyelerine bağlı olarak, her paraşütçüye çok özel bir görev verilebilir. Sonuç olarak, bir zincir akıllı sözleşmeleri idare edebilirken, diğeri daha hızlı işlemleri ve daha düşük maliyetli nihai işlem bilgilerini idare edebilir.

 

DOT’lar, Polkadot ağının temel platform görevlerini yürütmek için kullanılan yerel belirteçleridir. Polkadot ağında en küçük hesap birimi Planck’tır. Diğer birimler şunları içerir:

Planck

Microdot (uDOT)

Millidot (mDOT)

DOT

 

DOT Coin Geleceği 2022-2023

DOT coin geleceği parlak coin listemiz arasında bulunan bir kripto paradır. Sizlere teknik analiziyle beraber geleceği parlak bir coin. Gelin beraber DOT coin geleceğini grafikler üzerinden yorumlayalım.

İlk olarak DOT coin 4 saatlik mum grafikte inceleme yapacağız.

MACD göstergesini incelediğimizde takip edilmesi gereken bir gösterge şuan. Olumlu bir pozisyon sergiliyor fakat takipte kalınması gereken bir durumda.

Göreceli Güç Endeksi’ni incelediğimizde ise düşüş eğilimi göstermiş durumda değil. Bu göstergede takip edilebilir. Düşüş kırılımı yada yükseliş kırılımı da yaşayabilir.

CCI göstergesine baktığımızda ise oda herhangi bir SAT vermiş durumda değil şuan kısa vadeli olarak takip edilmesi gereken bir coin.

dot coin teknik analiz

DOT coin 1 günlük mum grafikte inceleme yapacağız.

MACD göstergesi yeni AL vermiş durumda. Şuan uzun vadeli olarak düşüneceksek MACD göstergesine göre AL yapılabilir.

Göreceli Güç Endeksi’ni incelediğimizde şuan 52 seviyelerinde. Bu seviyelere göre DOT coin alınabilir.

Son olarak CCI göstergesini inceleyelim. CCI göstergesini incelediğimizde ise; CCI 11 Ocakta AL vermiş durumda. Şuan hala daha bir sorun yok gözükmektedir.

dot coin teknik analiz

 

DOT Coin Yükselir mi?

DOT coin şuan ki göstergelerine baktığımızda yükselme durumu beklenmektedir. DOT coin direncini kırarsa ilk hedef 33 dolar seviyeleridir. İkinci hedef 38 dolar. Eğer DOT çanak yaparsa mart ayına doğru 50 dolar seviyelerinde bir hedef belirlemekteyim.

 

DOT coin bu haberin yazıldığı an itibariyle yaklaşık 28 dolardan işlem görmektedir. Toplam arzı 1.1 milyor olan DOT coinin dolaşan arzı ise 987 milyon DOT coindir.

Makalemizi okuduğunuz için teşekkür ederiz. Kripto Borsa’yla ilgili detaylı bilgi almak için “Chiliz Coin Geleceği – Chiliz (CHZ) Nedir? 2022 Yılında Chiliz Yükselecek mi?” haberimizi inceleyebilirsiniz.

SORUMLULUK REDDİ: Burada yer alan ifadeler yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaları iyice araştırmadan, farklı çevrelerden yorum almadan kesinlikle işlem yapmayın. Güvendiğiniz yatırımcıların yorumlarını okuyun, fikirlerine danışın. Her yatırım işleminin risk içerdiğini unutmayın. Herhangi bir işlem yaparken kendi kararınızı kendiniz verin. KriptoBorsa , yatırım ürün ya da hizmetlerinden doğan veya doğduğu iddia edilen hiçbir zarar veya kayıptan dolaylı ya da doğrudan sorumlu kabul edilemez.

dotdot coindot coin geleceğidot geleceğipolkadot
Comments (0)
Add Comment