sUSD Coin nedir? SUSD Güvenilir mi? sUSD Yorum

Amerikan dolarına endeksli stabil kripto para birimleri arasında yer alan sUSD Coin şu sıralar yatırımcıların dikkatini çekmektedir. Dolar, lira, altın veya başka değerli materyallere endekslenmiş sabit kripto paralara stabil coin denmektedir. Bu coinlerin yatırımcıya avantajı fiyatta istikrar sağlamasıdır. Yazımızın devamında, sUSD nedir, stabil coinler ne işe yarar, sUSD coin hangi borsada sorularının üzerinde duracağız.

Stabil Coin Nedir?

Kripto piyasalarında korkunun artış gösterdiği dönemlerde stabil coinler yatırımcılar için ilk tercih olarak ortaya çıkar. Bu coinler, dijital para olmasıyla beraber gerçek dünyada değer gören altın, dolar, lira gibi birimlere eşdeğer tutulur. Bu sebebiyetle diğer kripto para birimlerinin aksine fiyat değişimleri çok daha azdır. Kripto paraların son dönemlerde APE Coin ardından trend halinde gelen sUSD stabil kripto para birimlerinin arasında yer alıyor.

sUSD nedir?

sUSD, 1 Amerikan dolarını takip eden bir token’dır. sUSD Syntnetix protokolü tarafından etkinleştirilmiş bir stabil coindir. sUSD merkeziyetsiz olarak sentetik varlık çıkarma protokolüdür.  Kwenta veya Synthetix.Exchange üzerinden Synthetix protokolünün bünyesinde barındırılan diğer kripto para birimlerini alıp satabilirsiniz. Bu platform birçok kripto para listelemektedir.

sUSD Coin ne kadar?

sUSD yazının başında da bahsettiğim gibi Amerikan dolarına eşdeğer ilerler. Bu sebeple fiyat değişimi çok yaşanmayacağı gibi TL/USD bazında değişim ancak TL’deki anlık yüksek kur değişimlerine bağlıdır. sUSD toplam arzı 142,399,574 sUSD. Piyasada dolaşan arz ise 106,490,972.05  sUSD. Son 24 saatlik işlem hacmi 7.3 milyon dolardır. sUSD piyasa değeri ise CoinMarketCap verilerine göre 142.1 milyon dolardır.

sUSD yorum

sUSD, stabil bir coin olduğu için şuan birçok yatırımcı tarafından güvenilir bir liman olarak gözükmektedir. Böyle puslu piyasa ortamlarında stabil coinler yatırımın bekletilmesi ve zarar görmemek için paraların çekilebileceği bir stabil coindir. Genelde birçok kripto para yorumcusu stabil coinler hakkında olumlu görüş halindedirler.

sUSD geleceği 2022

sUSD, kurucusu olan Synthetix platformu sebebiyle ilgi görmekte ve güven kazanmaktadır. Dolara endeksli olarak yatırımcılar için kripto paraya güven duyma sebeplerinden bir tanesidir. Çünkü yatırımcılar tarafından ani dalgalanmalarda paralarını aktarabilecekleri bir alan olarak görülüyor. Kripto para şirketleri arasında büyük bir şirket tarafından desteklenen sUSD için iniş yada çıkış olarak ciddi karlar beklentisi içine girilmemelidir. Stabil coin olduğu için yatırımcılarını yüksek kar veya zarar da ettirmez.

sUSD fiyatı ne kadar?

1 sUSD şuanda 0.9974 dolardan işlem görmektedir.  Türk lirası bazında ise 1 sUSD 14.78 TL’den işlem görmektedir.

sUSD hangi borsalarda var?

sUSD şuan birçok borsada listelenmektedir. Dünyanın en çok işlem hacmi kapasitesine sahip Binance borsası dahil bazı listelenen borsalar şunlardır:

Binance

Gate.io

KuCoin

Curve Finance

Uniswap

Hotbit

Kwenta

sUSD nasıl alınır?

  • Yukarıda belirtmiş olduğumuz kripto borsaların arasından bir tanesini seçiniz.
  • Seçtiğiniz borsalardan birine ücretsiz kaydınızı oluşturunuz.
  • Oluşturduğunuz cüzdan hesabınıza istediğiniz bakiyeyi yükleyiniz.
  • Hangi borsa ise piyasalar yada kripto para al seçeneklerinden birine tıklayarak sUSD coin seçiniz ve ne kadar alım yapmak istiyorsanız miktarı giriniz.
  • Satın almış olduğunuz sUSD token cüzdanınızda dilediğiniz kadar soğuk cüzdanınızda veya borsada tutabilirsiniz.

Yukarıda belirtmiş olduğumuz borsalardan bazıları dönem dönem kripto para bonusu vermektedir. Kripto para bonuslarından bilgi sahibi olmak için buraya tıklayınız.

Bu yazımızda sizler için “sUSD Coin (SUSD) nedir? SUSD Güvenilir mi? sUSD Yorum” hakkında düşüncelerimizi paylaştık. Makalemizi okuduğunuz için teşekkür ederiz. Kripto Borsa’yla ilgili detaylı bilgi almak için “2022 Yılında Yükselmesi Beklenen Kripto Paralar haberimizi inceleyebilirsiniz.

SORUMLULUK REDDİ: Burada yer alan ifadeler yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaları iyice araştırmadan, farklı çevrelerden yorum almadan kesinlikle işlem yapmayın. Güvendiğiniz yatırımcıların yorumlarını okuyun, fikirlerine danışın. Her yatırım işleminin risk içerdiğini unutmayın. Herhangi bir işlem yaparken kendi kararınızı kendiniz verin. KriptoBorsa , yatırım ürün ya da hizmetlerinden doğan veya doğduğu iddia edilen hiçbir zarar veya kayıptan dolaylı ya da doğrudan sorumlu kabul edilemez.

susd coinsusd nedirsusd tokensusd yorum
Comments (0)
Add Comment